Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +330
bibi__ +131
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Jak się czuje taka uprzywilejowana osoba? Czujecie się z tego powodu lepsze od mężczyzn?
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #dyskryminacjamezczyzn
nie chodzi Ci o równość, o to żeby Tobie było lepiej, mężczyznom było lepiej,. tylko o to, żeby kobietom było gorzej
Złoto XD
Chcesz wyrównywania szans, proszę bardzo. Tylko nie w wykonaniu pomijającym różnice biologiczne, bo tym doprowadzisz co najwyżej do przeciążenia systemu społecznego i opieki zdrowotnej.
Poza tym część mężczyzn traktuje kobiety równo, ja też przed późnym liceum/studiami traktowałem kobiety jak równe, ale potem zauważyłem, że rówieśniczki, które były np. gorszymi studentkami dostawały stypendia tylko
zawsze będzie prawo w jakiś sposób dzielące na płeć, bo kobiety i mężczyźni nie są tacy sami. Mogą być równi wobec idei, ale nie zrobisz ich równymi w kontekście biologii i tego nie przeskoczysz tworząc prawa
@moll: co masz na myśli?
@moll: A ja się teraz zirytowałam, bo dyskutuję na poważnie, a wykopki jak zwykle interpretują wypowiedzi kobiet przez pryzmat swojej niechęci do nich, nie nadaję się do tego, idę stąd, powodzenia w dalszej dyskusji xD
- normy odnośnie dźwigania ciężarów
- obsługa dział w wojsku
- pozbawmy kobiety urlopu macierzyńskiego chociażby na czas połogu