Aktywne Wpisy
mirko_anonim +438
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki jest inba w mojej rodzinie. Rodzony brat lvl 29 miał dziewczynę, z którą 3 lata mieszkał. Dziewczyna zaszła w ciążę, mieli brać ślub po urodzeniu. Ale pod wpływem plotek, które okazały się prawdziwe, przed zawiadomieniem urzędu o narodzinach dziecka i sporządzeniu aktu urodzenia, bez wiedzy matki, zrobił testy DNA. Jak się domyślacie - nie jest ojcem. I w normalnych warunkach byłoby po sprawie: nie mają ślubu, zero zobowiązań,
Mirki jest inba w mojej rodzinie. Rodzony brat lvl 29 miał dziewczynę, z którą 3 lata mieszkał. Dziewczyna zaszła w ciążę, mieli brać ślub po urodzeniu. Ale pod wpływem plotek, które okazały się prawdziwe, przed zawiadomieniem urzędu o narodzinach dziecka i sporządzeniu aktu urodzenia, bez wiedzy matki, zrobił testy DNA. Jak się domyślacie - nie jest ojcem. I w normalnych warunkach byłoby po sprawie: nie mają ślubu, zero zobowiązań,
mickpl +575
Pizzeria na Jagodnie przywiozła stojącym w kolejce do głosowania 300 placków i nie chciała za to pieniędzy. Pracownicy zostali po godzinach.
Ludzie zachwyceni, fajna akcja.
Wyborcy pis ich od tygodnia hejtują, wysyłają pogróżki, wyzywają od ruskich onucy i piszą że to Niemcy zasponsorowali.
pis nie ma wyborców tylko wyznawców, a bycie pisowcem to jednak stan umysłu XD
#polska #hejt #polityka #wybory #pizza #wroclaw
Ludzie zachwyceni, fajna akcja.
Wyborcy pis ich od tygodnia hejtują, wysyłają pogróżki, wyzywają od ruskich onucy i piszą że to Niemcy zasponsorowali.
pis nie ma wyborców tylko wyznawców, a bycie pisowcem to jednak stan umysłu XD
#polska #hejt #polityka #wybory #pizza #wroclaw
O tym, że B2B w polskiej odsłonie to nie tylko bezczelne omijanie prawa, i śmierdzi trochę wyzyskiem pracownika, który nie ma żadnych praw i którego można zwolnić w każdym momencie, już nie wspomnę.
#programowanie
@groman43: Masz chyba jakieś halucynacje od angielskich grzybów na ścianach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Lomoijj: Rozumiem, że ty mieszkałeś w Stanach i masz na temat tamtejszego życia zajebiście wyrobioną opinię? Bo patrząc po tagach na jakich się udzielasz masz typ osobowości marzyciela
@romek898:
Zaorski i kryptowaluty. On w Stanach mieszka xd.
posikałem się
Co to znaczy omijanie prawa?
Że mam zdrowie pracować dla 3 klientów, dwóch po pół etatu i dla trzeciego na pełny?
To że sobie na UoP pracujesz i nie widzisz ile pracodawca za ciebie płaci pisiorkom to nie znaczy, że masz obrażać innych co umieją walczyć z systemem.
Bezrobotne darmozjady, kaszojady bez przyszłości z takim programem nauczania i do tego
Komentarz usunięty przez autora
A Indie? CV z generatora, może zrobi, może nie. Jak zrobi to nie działa, ba, nie kompiluje się. A w ogóle to teraz śpi bo
W Polsce jest gigantyczne opodatkowanie pracy? XD Nie rozumiem czemu ludzie ciągle emigrują do Europy Zachodniej czy Skandynawii skoro tam to są dopiero podatki
@Wurmloch: ale wiesz, że to dotyczy średniego wynagrodzenia? To raz, dwa, jaka jest kwota wolna od podatku na zachodzie? I trzy, jaka jest średnia krajowa w danym państwie. Jak bedziesz odpowiadał to dorzuć kilka 'xd' na dodatek, żeby wzmocnić przekaz.
I ten najwyższy próg podatkowy jest w Polsce poniżej średniej UE.
W każdym kraju pierwszego świata funkcjonuje progresja podatkowa a same progi są zbliżone. Jak słyszę tę fiksację na temat zmniejszania podatków to tworzy się u mnie proste rozwiązanie - emigracja. Jest wiele państw np. Botswana (swoją drogą jeden
Kwota wolna 11 k netto
Średnia krajowa 1800 netto x 14 wypłat
Przy średniej krajowej wpadasz w drugi prog 42%
‐-----------
A teraz Ci coś dopiszę - masz tutaj UOP? idziesz do drugiej pracy z UOP spoko... cieszymy się, na koniec roku oddaj 50% z drugiej pracy w podatku.
-----------
Masz UOP i idziesz do drugiej pracy dorobić? Spoko 50% podatku
----------
Masz UOP i otwierasz działalność? Każde
Tylko sznur i gałąź pozostanie xDDDDD