Wpis z mikrobloga

Czy jest sens brać tego Samsunga S95 https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-samsung-qe65s95b-65-oled-4k-120hz-tizen-tv-dolby-atmos-hdmi-2-1-dvb-t2-hevc-h-265 zamiast LG G2 https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-65g23la-evo-120hz-gallery-design-a9-tv? W jakimś teście na yt widziałem że ten s95 nawet lepiej wychodził + jest tańszy + teraz jest 2k zwrotu od producenta (trochę to w sumie dziwne, ciekawe czy faktycznie oddają hajs). Co myślicie? #oled #telewizory #samsung #lg
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FLAC: też bym brał G2 ale próbuje sobie racjonalizować rozważenie inncych opcji bo jego cena nie spada, tu wychodzi 7k vs 10k :/ plus samsunga można postawić a nie tylko przywiesić
  • Odpowiedz
@MrFisherman: jakby samsung miał 77" w cenie 65" LG to bym brał samsunga. A tak, hm. No różnica w cenie duża, samsung też niby ma lepszą matrycę ale ona robiła WOW względem generacji 2021. Teraz już takiej różnicy nie ma względem 2022 LG, przynajmniej testy tak twierdzą.
  • Odpowiedz
@MrFisherman: Jeszcze kwestia tego, czy będziesz oglądał dużo statycznego contentu, np. sportu bo wtedy S95B robi tak, jak w 1:37. Natomiast nie zgadzam się tym, że QD-OLED nie robi już takiego wrażenia vs topowe WRGB OLEDy z 2022. Robi bo fizyka jest nieubłagana i żaden panel WRGB nie będzie w stanie wyświetlić tak nasyconego i jednocześnie jasnego koloru jak QD-OLED. S95B jest tani, ale kosztem jakości wykonania, braku odpromiennika ciepła,
Drmscape2 - @MrFisherman: Jeszcze kwestia tego, czy będziesz oglądał dużo statycznego...
  • Odpowiedz
@MrFisherman: btw. do G2 można kupić dedykowany stojak od LG, tylko domyślnie przychodzi z uchwytem bo generalnie ta seria nazywa się G od Gallery, te telewizory można na domyślnym uchwycie powiesić tak blisko ściany, że wyglądają jak obraz.
  • Odpowiedz
@Drmscape2: tak widziałem ten stojak ale nie jestem przekonany co do stabilności takiego rozwiązania przy tym rozmiarze :D zachaczysz nogą i nieszczęscie gotowe, jakby się dało normalnie postawić na szafce/stoliku tv to by był miód, zresztą z tego co widzę 1,6k-1,9k taki stojak :D
  • Odpowiedz
@MrFisherman: @Drmscape2: mi to się ogólnie marzy taki 77" OLED. Między TV a kanapą mam tylko ~180 cm więc przy 77" miałbym prawdziwie kinowe doznania xD Patrząc na ceny to C2 jest tak akurat a już też ma matrycę EVO, choć co prawda bez radiatora o ile wiem. Cenowo jest OK ale póki co z mniejszego B1 55" też jestem zadowolony a po 2500 godzinach wygląda matryca jak
  • Odpowiedz