Aktywne Wpisy

Shyvana +12
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
sloniasek +225

Tzn jest jakaś strona która ma działać tylko w lokalnym intranecie. Użytkwonik loguje się do komputera poprzez domene i jako autoryzacja w aplikacji jest wykorzystywany complog danej osoby.
Na windowsie z wykorzystaniem IIS jest to
$_SERVER['REMOTE_USER']. Na windowsie z zainstalowanym xaamp i apache użyłem modułu https://www.apachehaus.net/modules/mod_authnz_sspi/
Ale jak ma się sprawa z linuchami? Ten sam moduł podejdzie pod apache na linuksie?
#linux #linuks #apache #xampp #webhosting #programowanie #php
Może jakiś kanał #apache na ircu (freenode? strzelam) albo stackoverflow?
Problem mocno nietypowy, ja się nie znam aż tak.
@NameMaciek: i przy jego użyciu będę wstanie wyświetlić login osoby zalogowanej do domeny bez konieczności podawania przez nią jakichś dodatkowych danych?
np. osoba x loguje sie do domeny
@qwelukasz: to nie powalczysz bez tego :-)