Wpis z mikrobloga

@Xing77:

Wasza reakcja na ten post?

Neutralna.

Co sądzicie o tej całej sytuacji na mundialu w związku z osobami LGBT?

Przykre że ludzie wspierają mniejszości, czy w ogóle kogokolwiek tylko jak się to opłaca. A że u Arabów tak to wygląda jak wygląda i że są poj...ni to wpływu na to nie mamy.
  • Odpowiedz
@Sandrinia:
1. Ludzie LGBT to nie są żadne mniejszości.
2. Zależy co się rozumie przez fakt że są „p------i". Imo, są w tym po prostu żałośni.

Przykre że ludzie wspierają mniejszości, czy w ogóle kogokolwiek tylko jak się to opłaca

Również dostrzegam tę hipokryzję. Z drugiej strony lepsze już to niż nic.
  • Odpowiedz
@Sandrinia:
1. Traktowanie osób LGBT jak mniejszości samo w sobie jest krzywdzące i nie prowadzi do polepszenia sytuacji.
2. A co to ma do rzeczy? Po tranzycji też się utożsamiają ze swoją właściwą płcią.

@yuck Wejdź w link przy pierwszym poście.
  • Odpowiedz
  • 2
@Xing77 Moralną porażką naszej cywilizacji jest to, że zachód jak gdyby nigdy nic bawi się w piłeczkę z totalitarnym reżimami arabskimi, które stoją dokładnie na tym samym poziomie cywilizacyjnym co rosyjski śmietnik na wschodzie, różniąc się w zasadzie tylko ilością pieniędzy
  • Odpowiedz
@Xing77: Ja już zanurkowałem w takie otchłanie prawackich wynurzeń, że nie robi na mnie szczególnego wrażenia, nie widać też za bardzo intencji autora, a moderacja o wiele gorsze zgłoszenia odrzucała.

Co do kwestii merytorycznej to prawica podnieca się, że biznes > LGBT, chociaż nie wiem, czy istnieje chociaż jedna osoba, która uważa inaczej. Koniec końców zawsze zostajemy sami. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@EvilToy: Przypisywanie tu polityki nie jest dobrym pomysłem. Homotransfobia jest niezależna od tego Nie zapominaj też że spora część osób LGBT ma poglądy prawicowe, więc takie twierdzenie z Twej strony może ich obrażać podwójnie.
  • Odpowiedz
@Xing77: a mi ten obrazek z żółtą kartką się podoba, świetnie wyraża hipokryzję świata biznesu. Korporacje dopasują się do każdych realiów, wystarczy, żeby kasa się zgadzała.
  • Odpowiedz
@Xing77: Co to znaczy, że nie jest dobrym pomysłem? Wystarczy, że jest absolutnie dobrą diagnozą. Prawy sektor za bardzo już nas przeczołgał, żeby udawać, że to nie tam ułożony jest generator całej nienawiści.

Tak jakbyś w XX wieku pisał, żeby nie łączyć antysemityzm z polityką, lol.
  • Odpowiedz
@Xing77: Będę porównywał, bo jest to zajebisty przykład do czego doprowadza polityczna nagonka na jakąś mniejszość.

To znaczy, że osoby LGBT mają przeróżne poglądy polityczne,

No
  • Odpowiedz
@EvilToy:

No i?

No i właśnie to że obrażasz swoim wpisem osoby LGBT o poglądach innych niż Twoje.
Natomiast to, że prawica to wykorzystuje i sama się przy tym ośmiesza, to fakt. Czego nie da się zrozumieć logicznie, bo na prawicy też sporo
  • Odpowiedz
@Xing77:

No i właśnie to że obrażasz swoim wpisem osoby LGBT o poglądach innych niż Twoje.

Jak ktoś jest osobą LGBT i głosuje na PiS, czy Konfederację to nie ma do siebie szacunku, więc moje słowa go nie ruszają.
  • Odpowiedz
@EvilToy: To już Twoje zdanie.
Jedno nie ma związku z drugim, a polityka to coś więcej niż kwestia osób LGBT.
Znam osoby głosujące na Konfę, i nie przeszkadza mi to, bo to ich sprawa.
Na polskim podwórku może to dziwne, ale w innych państwach nie jest to nic nadzwyczajnego.
  • Odpowiedz