Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

LZBNZ +42
#pracbaza #praca #januszebiznesu
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM

źródło: comment_1669374985CfB0i0K9q8hIW7iyuJKRxC.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
To, że programistom się nie chce, to też nic odkrywczego. Stolarz, jak ma zamówienie na stół za 2 tygodnie i skończy go w tydzień, to ma tydzień wolnego albo może popracować dla innego klienta. Programista, jak zrobi taska na 2 tygodnie w tydzień, to w nagrodę dostanie drugiego taska na 2tyg do zrobienia w pozostały tydzień.
Oprócz tego czasami napisanie 30 linijek kodu
- Wywala doświadczonych programistów za to, że mieli czelność odpowiedzieć na publiczne zarzuty o to, że ich praca jest c-----a.
- Wywala doświadczonych programistów na podstawie tego ile linijek kodu napisali w ostatnim
To
@analnedoznaniachomikasyfilityka: podobny? Wywala ludzi bez żadnego specjalnego klucza patrząc na ilość napisanych linii kodu i biorąc pod uwagę głos w ankiecie?
@JC97: ale ja piszę, że Twitter przed przejęciem był trupem finansowym i właśnie
a skąd wiesz, byłes przy tworzeniu planu naprawczego, czy tylko powtarzasz głosy randomów z netu ...
@JC97: to oczywiście częściowo żart, ale pokazuje w dużej mierze jak ściemniasz:
źródło: comment_1669386212stmc37BQ9FlbrNp5ja6HOd.jpg
Pobierzhttps://gizmodo.com/elon-musk-twitter-layoffs-engineering-spreadsheet-1849767712
O co chodzi z tymi linikami kodu ? 3 osoba w dyskusji to powtarza a niespotkałem się z taką informacją
Obecnie to wygląda chyba tak że musk wziął około 100 zaufanych osób z tesli i spacex i to oni mu pewnie pomagają w ocenie kodu i kogo wywalić
potem się jednak zrefrektowali chyba że to nie najbezpieczniejsza rzecz żeby kod drukować
No ale ten kod i tak był poddawany pod review