Wpis z mikrobloga

#ama #programista15k #programowanie #naukajezykow #niemiecki #hiszpanski #emigracja #liglo #poliglota

Cześć, nazywam się Bartek. Jestem programistą i product designerem, ale też poliglotą, mówię płynnie 5 językami. Nauczyłem się hiszpańskiego do płynności w 4 miesiące autorską metodą nauki. Co robi programista, designer i poliglota? --> Tworzy aplikację do nauki języków. Nazywa się LIGLO. Jeśli ktoś ma pytania, chętnie odpowiem.
bbxx_zzxx - #ama #programista15k #programowanie #naukajezykow #niemiecki #hiszpanski ...

źródło: comment_1669217600YiIvo4Onl3vmAMyChKd1xp.jpg

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karolp1993: @dawidnad: Angielski będzie niedługo, prace nad nim już trwają. Planuję kurs "od szkolnego do płynnego", intensywne przejście od podstaw do intermediate moją metodą. Jeśli was interesuje to zapiszcie się do newslettera albo śledźcie mnie na instagramie (linki na stronie).

@bastianbastiante: Płynność to zdolność budowania zdań bez zastanawiania się. I owszem, wystarczyła garść zdań. Nauczyłem się zdań charakterystycznych i krótkich typu: Quiero que vengas. No sé
  • Odpowiedz
co do metody to ja ufałbym raczej lingwistom, a nie poliglotom

@jskan: Dobry argument! Myślę, że kluczowa jest kombinacja. Sam lingwista może być bardzo teoretyczny i zakochany w nieistotnych detalach, sam poliglota może nie potrafić wyjaśnić porządnie teorii. Myślę, że w moim przypadku dobrze łączą się obie cechy (feedback od moich byłych uczniów, dawałem sporo czasu korki z niemca i anglika).
  • Odpowiedz
@pregunta: będzie miał poziomy A1, A2 i B1, być może B2, ale na pewno nie wszystkie na raz. Będą dodawane stopniowo. Tak, co do strony merytorycznej i lingwistycznej mam doradców, którzy kontrolują moje treści. Kurs języka angielskiego jest tworzony na odwrót - jest to filolog i nauczyciel, i to ja kontroluję, aby jego praca była przystępna i zgodna z duchem Liglo :-)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bbxx_zzxx: we wstawianiu wyrazów z jakiegoś powodu też miałem ponownie odtworzony dzwięk z poprzedniego ćwiczenia "Woher kommst du, Carolin?" A w kolejnym miałem przesunąć słowo "Susi" żeby utworzyć "Mam ma imię Susi". Wydaje mi się, że takie coś się dwukrotnie zdarzyło
  • Odpowiedz