@rafgg: no cóż, na bydło nie ma rady. Kurde jak to jest, że kiedyś "kaszojady" mogły biegać po podwórku cały dzień, drzeć ryja, grać w piłkę między blokami i nikomu dupa nie pękała. Jeśli już faktycznie mają problem, to niech idą do urzędu, dowiedzą się, kto wydał zgodę na wybudowanie tam przedszkola i jemu trują p..dę. #kiedystobylo #teraztoniema
@rafgg: Powiem tak, zachowanie jest chore i nie powinno miec miejsca, ale...
Ale kurde powinny byc tez jakies przepisy gdzie mozna zorganizowac przedszkole. Pic rel to jaskolcza 23 i w tym budynku ono sie miesci. 2m obok sa sasiednie domy, a przedszkole funkcjonuje od 7 do 17+, jestem sobie w stanie wyobrazic, ze sasiedzi mieszkajacy okna w okna moga miec dosc.
@rafgg: a jaka jest różnica między piłowaniem ryja a piłowaniem drewna że jedni mogą a inni nie? Bo "rodzice przedszkolaków z jaskółki" zostawiają źródło hałasu komuś pod domem i szczęśliwi. Ale w drugą stronę to by było NIMBY!!!
@rafgg mam przedszkole obok. Całe szczęście mieszkanie jest rozkładowe i mogę siedzieć w pokoju przy ulicy, zamiast w tych od "cichego" podwórka. Już wolę słuchać sebkow pilujacych te swoje 25 letnie "M5" i Golfy w gazie niż darcia #!$%@? bawiących się dzieci na placu.
Nie zmienia to faktu że problem jest bardziej złożony. Dzieci muszą się wyszaleć, a gdzie się mają wyszaleć jak nie z innymi kaszojadami? Także niestety, ale trzeba zacisnąć
@rafgg: Różne można mieć poglądy czy odczucia, ale ponad wszystkim powinna stać kultura i minimalna doza empatii. Każdy z nas mógł być kiedyś rozhukanym bachorem, a teraz może nie być zgorzkniałym chamem.
źródło: comment_1669201612wsR3qLSgx9SKevE6Io5jei.jpg
PobierzJeśli już faktycznie mają problem, to niech idą do urzędu, dowiedzą się, kto wydał zgodę na wybudowanie tam przedszkola i jemu trują p..dę.
#kiedystobylo #teraztoniema
Ale kurde powinny byc tez jakies przepisy gdzie mozna zorganizowac przedszkole. Pic rel to jaskolcza 23 i w tym budynku ono sie miesci. 2m obok sa sasiednie domy, a przedszkole funkcjonuje od 7 do 17+, jestem sobie w stanie wyobrazic, ze sasiedzi mieszkajacy okna w okna moga miec dosc.
źródło: comment_1669201932U1ezEOEPVq9vzW3Bu6niq9.jpg
Pobierz@ufo99: To nie jest przedszkole tylko punkt przeszkolny. Do tego to jest punkt przedszkolny od Montessori.
Także sąsiad może nie być zadowolony, że ktoś otworzył punkt przedszkolny tuż obok jego domu gdzie do tej pory miał spokój.
Jak to kiedyś dupa nie pękała ludziom? Mało było zakazów grania w piłkę i odbijania nią od ściany? Mało miałeś sąsiadów co jak im piłka wpadła
Nie zmienia to faktu że problem jest bardziej złożony. Dzieci muszą się wyszaleć, a gdzie się mają wyszaleć jak nie z innymi kaszojadami? Także niestety, ale trzeba zacisnąć