Wpis z mikrobloga

@sxill: U mnie nie było problemów nigdy, ale to z miłości do jajek. Warto też dodac że dzieci nie przepadają za kwaśnym czy tłustym, dla nich lepsze są chyba wersje bardziej stonowane, słodsze w smaku, aksamitne. Mniej boczku, zakwasu czy maślanki i pieprzu. Chyba że się zrazili to w ogóle trzeba poczekać dłużej. Smaki się zmieniają.
@sakulbn: Nie ma zakwasu więc to nie żur.
Słowa zalewajka nie znam, ale wykopki chyba mnie czegoś nauczyły.
Z drugiej strony czytam ze zalewajka posiada żur https://pl.wikipedia.org/wiki/Zalewajka.

Dogrzebałam się do info, że to odmiana barszczu białego, barszcz chrzanowy.

"Przygotowywany na wywarze z gotowanej szynki, dodatkowo zabielony śmietaną z tartym chrzanem." https://pl.wikipedia.org/wiki/Barszcz_(potrawa)

Lepsza jest maślanka od śmietany, zakwasza zupę.
No i tyle tej wikipediowej mądrości ;) Człowiek coś robi, nie wie co
@2564: Z tej okazji chciałabym podziękować rodzicom, gdyby mama dobrze gotowała, mi nie chciałoby się uczyć, internautom za wyrazy uznania i bogom że stworzyli papu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)