Wpis z mikrobloga

Mirki jakie danie, przekąskę uważacie za must have na imprezie i top zachwalaną potrawę, która szybko zniknęła z talerza? Szukam inspiracji i pomysłów.
Od siebie mogę podać:
- burrito z chilli con carne
- sałatkę brokułową (gotowana brokuła z sosem śmietanowo-czosnkowym ze słonecznikiem)

#kiciochpyta #pytanie #gotujzwykopem #gotowanie #kuchnia #jedzenie
MirabelleCooper - Mirki jakie danie, przekąskę uważacie za must have na imprezie i to...

źródło: comment_16680287315nSXiivcpcq5Plb6TYQZkk.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goferek: cziperki to na luzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) i wiadomo

Nie dodałam informacji, chodzi mi o lepsze rzeczy. Charakter imprezy jest trochę inny, ale w klimacie cziperkow to polecam wam parówki w cieście francuskim. Parówkę na pół, robimy paski z ciasta, owijamy parówkę i do piekarnika. Wszyscy zachwyceni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MirabelleCooper: Ja bardzo lubię deskę serów i wędlin i antipasti w postaci oliwek, nadziewanych papryczek i tak dalej. No i foccacia. Tylko raczej jadamy to nie na imprezach tylko domówkach gdzie siedzimy, gadamy, oglądamy jakiś mecz/youtube no i tankujemy.
Sushi też spoko pomysł.
  • Odpowiedz
@MirabelleCooper: surowizna: tatary, yukhoe, ceviche, carpaccio, crudo, sashimi, sushi, tataki, ostrygi, koktajl z krewetek, gravlax, blini z kawiorem, uni. Zawsze najbardziej wyczekiwane, najciekawsze i w całości znika. Więc prawie zawsze coś surowego wjeżdża na kolacji ze znajomymi.
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: Springs rolsy spoko,ale zawsze robiłam na ciepło od razu z patelni na obiad. Czy w podgrzewanej formie też by były ok? Bo w sumie nie wiem jak to ogarnąć organizacyjnie więc z automatu je odrzuciłam jako danie świeże w sensie, że robisz i jesz.
  • Odpowiedz
@MirabelleCooper: No bo sporo zależy od charakteru imprezy. Czym innym jest dyskotekowa potupajka, czym innym standing party, a czym innym zastawiony stół, gdzie każdy może sobie zrobić własną mini-pizzę, własne taco, własnego spring rollsa ze składników z miseczek na stole.
Fajny jest też hot-pot na małej kuchence indukcyjnej w którym każdy może sobie ugotować wybrane składniki na patykach szaszłykowych.

W pewnym momencie i tak trzeba wyjść z czymś bardziej treściwym,
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: widze, że masz dobre pomysły. Charakter imprezy nie w stylu domówki studenckiej ani oficjalnego bankietu. Coś pomiędzy. Dodatkowo ze względów organizacyjnych prócz kilku potraw do odgrzania na ciepło to muszą być rzeczy wcześniej przygotowane lub hybrydowo, że większą część obróbki dzień wcześniej, a przed podaniem to już prawie "formalność". Ja przyrządzam i muszę wszystko ogarnąć.
  • Odpowiedz