Wpis z mikrobloga

Podzielę się czymś komicznym jednak w danym momencie druzgoczącym przeżyciem, kiedyś wynajmowałem razem z Panią z Ukrainy (50lat) mieszkanie, bardziej ona podnajęła mi pokój bez żadnej umowy mówiąc, że pieniądze ode mnie będzie przekazywać właścicielce, która mieszka za granicą, myśle sobie no okej spoko, nagle zauważyłam, że raz w miesiącu chowa mi buty (pomyślałam sobie, że właśnie wtedy gdy przychodzi właścicielka, płaci zapewne mniej za mieszkanie a ode mnie bierze większość za ten pokój i nie chce żeby się wydało, pomyślałam sobie wtedy, „a tam” każdy kombinuje jak może) żyłyśmy zgodnie do czasu mojej wyprowadzki i momentu w którym miała oddać mi kaucje XD Owa Pani stwierdziła, że mi jej nie odda ponieważ UWAGA odkurzacz słabiej działa XD Kaucja wynosiła 800zł ten odkurzacz kosztował max 200zł nowy. Pani stwierdziła, gdy przyjechałam po swoje rzeczy, że zaraz przyjedzie rzeczoznawca aby ocenić jak bardzo wszystko zostało przeze mnie zniszczone, przysięgam nie mogłam wytrzymać ze śmiechu gdy ten mężczyzna przyszedł, był to chłopak jej córki i powiedział, że żadnym rzeczoznawca nie jest tylko owa Pani po niego zadzwoniła i pojawił się razem z jej córką XD tłumaczyłam, że z tą Panią nie mam zamiaru rozmawiać i poproszę o numer do właścicielki ponieważ tak naprawdę to wszystko to nie jest jej sprawa, Pani zaczęła wtedy płakać i krzyczeć oraz nie chciała podać kontaktu, stad wnioskowałam, że właścicielka nie ma pojęcia o moim istnieniu już na 100%, po godzinie kłótni mojemu chłopakowi udało się odzyskać 600zł z 800zł, ja już nie miałam siły do tej baby, a ręce opadły mi na starcie.
Siedzę w domu zrozpaczona po rozstaniu z chłopakiem, dopiero co to zainstalowałam i stwierdziłam, że może komuś poprawie tym dzień, oczywiście pamiętajcie, że nie wszystkie osoby, które przyjechały do nas z za granicy muszą być specyficzne jednakże ja miałam pecha XD
#lokatorka #warszawa
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach