No więc wstał, stary wstał więc wołam. Czas pieczenia 110 stopni temperatura jakieś 9 godzin. Skróciłam czas bo mięso było tak delikatne i kruche że bez sensu katować dalej. Pływało całe w tłuszczu więc zlalam go w szklankę i 10 min w 200 stopni. Niestety nie miałam nic do glazurowania ale nie szkodzi. Jak mówiłam mięso jest tak delikatne że musiałam uważać podczas przekładania by się nie wysypały kostki (⌐͡■͜ʖ͡■) no i jednocześnie soczyste. A ty @moll stój grzecznie i się ucz jak ciocia itslilianka robi żeberka (ʘ‿ʘ) #gotujzwykopem
@Itslilianka: to lepij sprawdz ile ma twoj piekarnik. 2000 w to ma czajnik do grzania wody i to taki slaby. 2000 ma moja mikrofala z termoobiegiem. piekarniki to maja raczej tak ze 2 razy wincyj :D
@Itslilianka: robione na płasko przez 9 godzin... Najlepsza temperatura to będzie 82 C, mięso będzie kruche, ale kostki nie będą tak łatwo wypadać. Przy czym musi to być cyrkulator do SV, bo od 86st już kostki wypadają, a więc skoki termoststu +-10 stopni nie pozwolą na uzyskanie tego konkretnego efektu.
źródło: comment_1667900062fv46SGXSvTDW0VzBNMH3ZL.jpg
PobierzJa umiem kopytka zrobić, i w zasadzie tyle xD
Wiadomo jak się śpi to się prąd nie zużywa (✌ ゚ ∀ ゚)☞
(pieprzeni bogole)
źródło: comment_1667901849O2Z6FaOgH0z4K7ldeTLhPz.jpg
Pobierz@muchabzz: nope, 2000 to standard w piekarniku
Komentarz usunięty przez autora
ja tam zyje oszczednie. dzis na bogato, mam grila, w koncu mam urlop
źródło: comment_1667903057qpLNbbexzpgatsJmBjZHTI.jpg
Pobierz@Itslilianka: Jarańsko też chyba przy tym było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kanapeczka_z_kanapa: a nie wysłałam się xzd
Sprawdzone w praktyce.