Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 393
No więc wstał, stary wstał więc wołam. Czas pieczenia 110 stopni temperatura jakieś 9 godzin. Skróciłam czas bo mięso było tak delikatne i kruche że bez sensu katować dalej. Pływało całe w tłuszczu więc zlalam go w szklankę i 10 min w 200 stopni. Niestety nie miałam nic do glazurowania ale nie szkodzi. Jak mówiłam mięso jest tak delikatne że musiałam uważać podczas przekładania by się nie wysypały kostki ( ͡ ͜ʖ ͡) no i jednocześnie soczyste. A ty @moll stój grzecznie i się ucz jak ciocia itslilianka robi żeberka (ʘʘ) #gotujzwykopem
Itslilianka - No więc wstał, stary wstał więc wołam. Czas pieczenia 110 stopni temper...

źródło: comment_1667900062fv46SGXSvTDW0VzBNMH3ZL.jpg

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
@Itslilianka:

ja też nie umiem xD te żeberka to jedyne co mi wychodzi.

Ja umiem kopytka zrobić, i w zasadzie tyle xD


Jak różowa będzie kręcić nosem że dużo prądu to jej tłumacz że wcale nie xD odpalajcie na noc i spanko

Wiadomo jak się śpi to się prąd nie zużywa ( )
  • Odpowiedz
@Itslilianka: to lepij sprawdz ile ma twoj piekarnik. 2000 w to ma czajnik do grzania wody i to taki slaby. 2000 ma moja mikrofala z termoobiegiem. piekarniki to maja raczej tak ze 2 razy wincyj :D
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Itslilianka: robione na płasko przez 9 godzin... Najlepsza temperatura to będzie 82 C, mięso będzie kruche, ale kostki nie będą tak łatwo wypadać. Przy czym musi to być cyrkulator do SV, bo od 86st już kostki wypadają, a więc skoki termoststu +-10 stopni nie pozwolą na uzyskanie tego konkretnego efektu.

Sprawdzone w praktyce.
  • Odpowiedz
Trochę szkoda że katowałeś piekarnik przez 9h dla jednej porcji. Ja jak robię grubsze gotowanie to zawsze robię więcej i potem do zamrażarki.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@muchabzz: ale piekarnik nie żre 4kW bez przerwy przez 11h ,tylko podczas dogrzewania. Wystarczy mieć dobre uszczelki na piecu i sprawny termostat.
  • Odpowiedz