Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 393
No więc wstał, stary wstał więc wołam. Czas pieczenia 110 stopni temperatura jakieś 9 godzin. Skróciłam czas bo mięso było tak delikatne i kruche że bez sensu katować dalej. Pływało całe w tłuszczu więc zlalam go w szklankę i 10 min w 200 stopni. Niestety nie miałam nic do glazurowania ale nie szkodzi. Jak mówiłam mięso jest tak delikatne że musiałam uważać podczas przekładania by się nie wysypały kostki ( ͡ ͜ʖ ͡) no i jednocześnie soczyste. A ty @moll stój grzecznie i się ucz jak ciocia itslilianka robi żeberka (ʘʘ) #gotujzwykopem
Itslilianka - No więc wstał, stary wstał więc wołam. Czas pieczenia 110 stopni temper...

źródło: comment_1667900062fv46SGXSvTDW0VzBNMH3ZL.jpg

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
@Itslilianka: masz tu link żeby skończyli Ci truć o ten prąd:
https://www.wykop.pl/wpis/56087679/zapraszam-was-do-znaleziska-ile-pradu-zuzywa-pieka/
Testowałem u siebie - podpiąłem piekarnik do smart wifi gniazdka z pomiarem.
Były generalnie bardzo małe różnice między pieczeniem czegoś przez 1 albo 2 godziny. Licznik leciał jak szalony przez pierwsze 7-10 minut do rozgrzania, a później to już grosze.
Upieczenie 1 pizzy = bodaj 80 groszy (jakieś 30 minut od włączenia piekarnika do wyjęcia pizzy).
Upieczenie 5 pizz
  • Odpowiedz
@Itslilianka: właśnie dziś zamówiłem wolnowar, idea wstawienia jedzonka na parę godzin żeby sobie 'pyrkało', bez przemieszywania czy sprawdzania czy nic się nie przypala do mnie przemawia, żeberka też będą testowane
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bzyku95: też myślałam. Ale Mirek jeden tu twierdzi że szybkowar to to samo co piekarnik czy wolnowar ale szybciej xD wg mnie przecież to jedzenie musi smakować inaczej z piekarnika niż z szybkowara
  • Odpowiedz