Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 393
No więc wstał, stary wstał więc wołam. Czas pieczenia 110 stopni temperatura jakieś 9 godzin. Skróciłam czas bo mięso było tak delikatne i kruche że bez sensu katować dalej. Pływało całe w tłuszczu więc zlalam go w szklankę i 10 min w 200 stopni. Niestety nie miałam nic do glazurowania ale nie szkodzi. Jak mówiłam mięso jest tak delikatne że musiałam uważać podczas przekładania by się nie wysypały kostki ( ͡ ͜ʖ ͡) no i jednocześnie soczyste. A ty @moll stój grzecznie i się ucz jak ciocia itslilianka robi żeberka (ʘʘ) #gotujzwykopem
Itslilianka - No więc wstał, stary wstał więc wołam. Czas pieczenia 110 stopni temper...

źródło: comment_1667900062fv46SGXSvTDW0VzBNMH3ZL.jpg

Pobierz
  • 110
powiedziała że im więcej tym lepiej xD


@Itslilianka: Mądra szefowa. Na Święta zrób bliskim łopatkę jagnięcą 12 h, będą cię kochać do śmierci. Wpisz se 12 hours lamb shoulder, wszystkie przepisy i tak są takie same. A Łopatki jagnięce są łatwiejsze do zdobycia i tańsze niż się wydaje, w zeszłym roku i 2 latga temu były nawet w Biedrze. 12 godzin w stu stopniach, po prostu zostawiasz ją na noc i
@Itslilianka: A nie pamiętam, możliwe że tyle. W każdym razie mało, biorąc pod uwagę że to jest mięso "luksusowe". Pytanie oczywiście ile będzie kosztować w tym roku. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko pamiętam że się trochę najeździłem, bo koniecznie chciałem dwie, a to nie trafia do wszystkich sklepów. Ale jak lubisz wolno pieczone mięsa i eksperymenty to zrób koniecznie, to jest coś zupełnie nowego dla polskiego podniebienia.