Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 394
No więc wstał, stary wstał więc wołam. Czas pieczenia 110 stopni temperatura jakieś 9 godzin. Skróciłam czas bo mięso było tak delikatne i kruche że bez sensu katować dalej. Pływało całe w tłuszczu więc zlalam go w szklankę i 10 min w 200 stopni. Niestety nie miałam nic do glazurowania ale nie szkodzi. Jak mówiłam mięso jest tak delikatne że musiałam uważać podczas przekładania by się nie wysypały kostki ( ͡ ͜ʖ ͡) no i jednocześnie soczyste. A ty @moll stój grzecznie i się ucz jak ciocia itslilianka robi żeberka (ʘʘ) #gotujzwykopem
Itslilianka - No więc wstał, stary wstał więc wołam. Czas pieczenia 110 stopni temper...

źródło: comment_1667900062fv46SGXSvTDW0VzBNMH3ZL.jpg

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Itslilianka: po szybkowarze wpadają do piekarnika na górną półkę na 10 min i masz do tego chrupiącą glazurę. Niby jakie reakcje zachodzą inaczej? Mięso to białko i tłuszcz, po obróbce termicznej zawsze kończy tak samo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@j3sion: nie zawsze. Co innego jak gotujesz smazysz, pieczesz. Ale no nie jadłam z szybkowaru więc musiałabym porównać ale jestem pewna że nie będzie takie jak z piekarnika
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@padobar: tu już potrzeba wykształcenia wyższego i zajęć z logiki. Na szczęście doktór habilitowany Z Włoch, pan Porco do Maile, w XIX wieku napisał rozprawę logiczną na temat pieczenia żeberek w którym przekazał takie wyjaśnienie:

  • Odpowiedz