Wpis z mikrobloga

#wosp #jurekowsiak

Co myślicie ogólnie o całej akcji i o jej popularności?

Dla mnie to, że w większości polskich szpitali jest sprzęt od WOŚP jest dowodem na nieudolność państwa, które nie potrafi zapewnić tego sprzętu.
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@archates: Wniosków można wysnuć miliony, od tego, że jesteśmy dobroduszni, po to, że jesteśmy dobroduszni tylko w jeden dzień w roku. Panu Rostowskiemu spodoba się fakt, że wciąż mamy w kieszeniach miliony które możemy łatwą ręką wydać.
  • Odpowiedz
dowody jakies czy p--------z z rana bez sensu?

@Logan00: już poruszałam ten temat wczoraj i szczerze mówiąc nie chce mi się znowu...

odsyłam do zainteresowania się historią powstania WOŚPu i Jarocinem od początku - czemu służyły obie akcje na początku powstania i jaki władza miała z tego użytek
  • Odpowiedz
A co myślicie o tych, którzy sobie prowizje z puszek pobierają?

Jak dla mnie 120k wolontariuszy i zaledwie taka kwota jak została uzbierana, to podejrzana sprawa. Zresztą sam słyszałem od kolegów, którzy kiedyś zbierali, że wielu wolontariuszy wyciąga pęsetą hajs z puszek.
  • Odpowiedz
@wow: tak bilansami z wośp które są na stronie, dalej nie podałaś żadnych danych, nic, czyli dalej p---------e bez podstawki, jak znajdziesz coś konkretnego a nie bezsensowne wywody to daj znać
  • Odpowiedz
@archates: nie wiem jak teraz czy wcześniej, ja raz byłem wolontariuszem jako harcerz i chodizliśmy w parach + dorosły opiekun (najczęściej policjant lub gościu z ŻW) - nie wyobrażam sobie wyciągania hajsu przy gościu w mundurze ŻW. Na koniec dnia z tym gościem poszliśmy do banku, gdzie oddaliśmy puszkę. Szansy na kradzież nie było, ale nie wiem czy nasz przypadek to jednostkowy, czy to była reguła.
  • Odpowiedz