Aktywne Wpisy

MondryPajonk +20
„Nie było luksusów, ale było życie” – te słowa najlepiej oddają klimat tamtych czasów. Czasy, które dla wielu z nas są jedynie synonimem „komuny”, nie rozumiejąc jednak, jak wiele to w sobie niosło. Dziś, gdy mamy więcej – więcej rzeczy, więcej technologii, więcej „nowoczesności” – czy naprawdę mamy więcej życia? Więcej komfortu, wygód i gadżetów, ale co z tym, co naprawdę miało wartość? Dziś jesteśmy jakby bardziej samotni w tłumie ludzi, odcięci
źródło: 1
Pobierz
_e_l_o_ +263

źródło: comment_1667568429wzTft17RtCw4mpvHh0rTVy.jpg
PobierzTo jak juz sie oceniamy i robimy personalne przyjebki to ja mam sredni szczebel, czyli zero odpowiedzialnosci, nie wykonuje
Wydawało mi się że w charmanderku to zepsulem i zrobiłem podwójnie chociaż w kangurku było pojedyncze
@duzyg: Agile nie przewiduje żadnych praktyk tylko cele/założenia. Są praktyki powszechnie uznane za dobre w ich realizacji, ale na pewno nie jest to p---r, który samodzielnie mógłby sobie narzucić jedynie zespół mentalnych niewolników.
@duzyg: No to pisz do Scrum.org, że powielają bzdury XD Robiłem te ich pytania i mam od nich cert. Wiem, że dobrze odpowiedziałem bo miałem 100% na teście.
To były piękne czasy, szkoda, że moja ścieżka rozbiegała się z kierunkami w jakich można było rozwijać się w firmie ( ͡° ʖ̯ ͡°) naprawdę często tęsknię za tamtymi daily
@MQs: xD
A może w SAPie się to po prostu nie sprawdza? Ja nie mam czasu w pracy na durne spotkania, z ludźmi których nie znam i którzy nic nie wnoszą do mojej działki. Tutaj scope musi być jasny od początku bo każde opóźnienie liczy się w milionach. Byłem na 3 takich projektach. I na 3 się cholernie męczyłem. Moim
Napisałem tam kilka linijek kodu przez rok, no może trochę więcej w testach.
Ogólnie można wpaść w depresję.
@odczepciesie2: Wiem, że nie wiesz czym jest agile - dlatego ci linka dałem.
Tak naprawdę w całym tym agile
nawet na późnym etapie jego rozwoju.
Skomentuje tylko tak - machającypapież.jpg generalnie zawsze się tak zdarza i mniej lub bardziej się coś wywala. Pół biedy, jak to jest jakaś konfiguracja. Albo mały development w moim obszarze. Ale jak sobie przypomną
@amstaf01
No moje doświadczenie jest takie, że w 3/4 zadań brakuje szczegółów, design jest niekompletny (najfajniej jak mamy paletę 10 niebieskich kolorów których mamy używać, a na designie jest inny niebieski i nie wiadomo co z tym zrobić). Więcej czasu niż na kodzenie spędzam na zastanawianiu się co PM/UX/UI designer miał na myśli. Więc spotkania akurat tu pomagają.
Inny problem to kombinowanie, by PR miał nie więcej niż 20
I do tego piję - wrzucają tą metodologię wszędzie bo jest modna. Do samej metodologi to nic nie mam, ale u mnie w branży się po prostu nie sprawdza. Ale wytłumacz to managerom ;)
Zabawne jest to hejtowanie kontroli przez zwykłe trybiki czyli najczęściej świeżych juniorów jak @amstaf01 którzy nie rozumieją, że to biznes opłaca im pracę a nie to ile klepią.
Zawsze będzie spięcie na linii IT a biznes, gdyż jeden musi robić, na co potrzebuje czasu a drugi płaci i chce widzieć jakikolwiek mierzalny efekt wydanej kasy.