Aktywne Wpisy
WykopX +1206
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#krakow
@srogi_grzyb: no i gdzie wtedy OP pójdzie kurna ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nasze pokolenie to tam małe p--o, bo każdy już angielski miał. Ale pokolenie wstecz (obecni 50-latkowie) ma duży problem z takim czymś.
To już nawet turasy w kebsie w Krakowie czy obecnie Hindusy w Diamond Kebab w Trzebinii nawijają po polsku ile mogą. I jak mnie to kiedyś śmieszyło, tak teraz to
I teraz dogadaj się z takim
@Boska_Klaudia: Zdecydowanie żadnej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak powszechnie wiadomo, Anglicy są w Irlandii kochani, również żadne próby popularyzacji ojczystego języka nie są podejmowane
dlaczego mają być kochani?
@Boska_Klaudia: Przecież anglojęzyczność Irlandczyków nie wynika ze świadomej i autonomicznej decyzji, a z lat okupacji przez Imperium. Jeśli podliczymy zyski i straty to nie wiem czy to "przejście" było takie opłacalne i stosowne jest nazywanie tego "wyjściem na dobre"
@chlebzmusztarda: dzisiaj Irlandia jest bogatym krajem i częścią UE a jedną z przyczyn dlaczego jest bogata jest to że społeczeństwo mówi po angielsku bo chyba nie powiesz że to nie jest dzisiaj
nie jest cienko, Francja to wielka gospodarka zintegrowana ze światem i jeśli Francuz chce osiągnąć sukces to będzie używał angielskiego bo łaski nie robi i wszyscy Francuzi z jakimi pracowałem mówili dobrze po angielsku i w przeciwieństwie do mieszkańców Irlandii musieli na to poświęcić czas i pieniądze. Nigdzie też nie napisałem że tylko kraje w których mówi się po angielsku są
@Samilss nie wiem jaką macie pracę, ale na wysokich stanowiskach i firmach międzynarodowych często masz współpracowników co tylko po angielsku gadają xd a wykonują o wiele bardziej skomplikowane zajęcia niż siedzenie na kasie. To jest ból d--y, bo widocznie sam nie masz pewności swojej kultury, skoro uważasz, że ktoś pracujący na kasie ją niszczy xd może nauczy się języka, może nie, ale to jest indywidualna sprawa i większość ludzi
@Boska_Klaudia: Dyskutujemy w konkretnym wątku o konkretnym kontekście. Wpis nie jest o relacjach biznesowych na poziomie korporacji, gdzie znajomość angielskiego jest zazwyczaj wymagana
aha no zapomniałem że na wykopie wszystko jest proste. Angielski nie jest prosty, ma trudną wymowę i zupełnie inną melodię od polskiego. Poza tym jaki by nie był to jest to zawsze inny język na który trzeba się
@Boska_Klaudia: Nie, post nie jest o tym, że ktoś nie dogadał się z kimś po angielsku, tylko o szacunku dla kraju, który daje Ci pracę
@chlebzmusztarda: kraj nie daje pracy tylko prywatny biznes który ten "kraj" finansuje. Jest więc dokładnie na odwrót. I jak dla mnie to obcokrajowiec nie musi znać polskiego żeby pracować w Polsce, to dla ciebie jest ważne, dla mnie nie więc przestań mi wpierać swoje
@Boska_Klaudia: A ten prywatny biznes utrzymuje się z transakcji z innymi podmiotami, w określonym miejscu, w określonym społeczeństwie, kontekście itp. itd. I ten system nazywamy krajem
Święta racja, ja się dogadam w 3 językach, ale korzystam w krytycznych przypadkach mieszkając w Polsce, tak na codzień to najczęściej pajeetowi dostawcy pomóc mnie odnaleźć. Też miałem sytuacje w knajpach, że mi zaczął bambus albo inny Mateo nawijać po angielsku.
Za granicą to nawet frajda zamówić w lokalnym języku, oni się cieszą, ja się cieszę zawsze coś nowego się nauczysz, a u nas rodacy cieszą się że trzeba