Wpis z mikrobloga

Kim zostali wasi klasowi kujoni?

Czy dziś faktycznie mają najlepsze domy, zawody i rodziny?
  • 202
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
@jmuhha: najlepsza uczennica w klasie (i chyba nawet w szkole) zmieniła bananowe liceum w Warszawie na zawodówkę i została fryzjerką. Druga chodziła do technikum, które było połączone z zawodówką, poznała tam jakiegoś patusa, wpadła z nim i dziś też chyba pracuje jako fryzjerka
  • Odpowiedz
  • 284
@jmuhha doktorat i kariera akademicka plus prowadził swego czasu kursy z Javy dla frajerów. Chata, żona, brak dzieci. Widzę, że na jakieś wycieczki jeżdżą. Koleś wygląda teraz jak typowy Oskarek.
Myślę, że jest zadowolony z życia.
  • Odpowiedz
@jmuhha: z podstawówki jedna została lekarką, ale podobno c-----ą. Z liceum jeden został korpoprawnikiem ale na zasadzie partnera w jednej z lepszych kancelarii na świecie i wyciąga kilka baniek rocznie. Zdolny ale leniwy co się wolał uganiać za dupami niż uczyć ale i tak miał dobre stopnie jest dzisiaj rentierem ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 25
@jmuhha laska ktora miala srednia bliska 6.0 wyprowadzila sie z wojewodzkiego na wioche i prowadzi bloga o zdrowym zarciu, a jasiu ktory byl zaraz po niej zostal laryngologiem
  • Odpowiedz
@jmuhha u mnie jedna jest lekarka i samotna baba, druga ostatnio pracowała w mcdonalds, teraz bawi dzieciaka, trzecia w korpo, wyszła za mąż szukają mieszkania. Nie ma reguły.
  • Odpowiedz
@jmuhha: U mnie kujon z liceum został prawnikiem jest w związku z inną prawniczką i prowadzą wspólnie kancelarię. Drugi typ taki Michałek zrobił doktorat, wykłada na akademii i co chwilę widzę na Instagramie jak odhacza kolejne kraje.

Także w przypadku mojej edukacji sprawdziło się, że kujony odnoszą sukces. Trochę szkoda, że ja nie chciałam się tak ambitnie uczyć jak oni ;x
  • Odpowiedz
@jmuhha: Dokładnie jak napisał wiesiu2 jakaś średnia praca... najlepiej bawią się ci, których rodzice prowadzą jakieś firmy albo mieli czym dzielić po dziadkach i 'dali dzieciom na start". Szkoła nie ma w tym wypadku żadnego znaczenia. Zaradności nikt nie wyrobi klepaniem regułek na blachę i uśmiechaniem się do nauczyciela. Moja sąsiadka jest nauczycielką w podstawówce i jej dzieci nie mają w ogóle dzieciństwa. Można powiedzieć, że nie widzą światła dziennego
  • Odpowiedz
  • 30
@jmuhha Nie ma reguły. Ogólnie nikt źle nie skończył ale nie ma zasady. Często lepsze kariery porobili średniacy ze szkoły albo ci co szkole olewali ale gdyby wyciągnąć średnią to kujony są na duży plus. No i najlepszą karierę zrobił jednak kujon.
  • Odpowiedz
@jmuhha nie, wyjechali do Stanów albo jeżdżą po całym świecie, jakieś wolontariaty walą. Nie mają jeszcze ślubów ani dzieci... Te takie bardziej patusiary co przychodziły wymalowane na lekcje i nie ogarniały co jest 5 mają teraz firmy, mężów, dzieci. Pokończyły studia co mnie najbardziej gryzie bo ja się uczyłam a nawet nie zdałam matury...
Ogólne mają domy, auta, żyją dobrze.
  • Odpowiedz