@gobi12: koniecznie pochwal się zdjęciami jaka odmiana urosła najgrubsza i jaka dała największy plon! Trafiło się jakieś osobliwe dziwactwo w tym sezonie? ( ͡°͜ʖ͡°)
@gobi12: czym dojrzewasz papryczki o tej porze roku? Mam w domu zbyt późno posiane i oprócz tego, że rosną długie i grube to cały czas są zielone. W perspektywie 20 sztuk, jest jeszcze sporo kwiatów, a one nic się nie rumienią ( ͡°ʖ̯͡°)
@HansLanda88: Dwa pozytywne zaskoczenia. Aji Benito - amerykańce nazwaliby tą odmianę "heavy producer", daje absurdalną liczbę owoców z krzaczka (idzie to w setki owoców na krzaku). I Pickles, która jest pierwszą odmianą tych rozmiarów (krzaki do 2 m wysokości) która rzeczywiście daje sporo owoców, którym wystarcza nas sezon, żeby dojrzeć. No i są smaczne :)
@Rumeq: Będzie na pewno, ale raczej w nocy, bo dopiero skończyłem pakowanie paczek,
@gobi12: a jak z ostrością i nieco konkretniej smakiem? Ścianki pewnie z tych cieńszych jak u Lemon Drop? Z chinensów nic się szczególnie nie wyróżniło?
@gobi12: rzeczywiście, dwa dni temu przy podlewaniu wszystkie papryczki były zielone, a dziś spojrzałem i dwie zrobiły się prawie w pełni czerwone (ʘ‿ʘ)
Jak ktoś się zapisywał na listę chętnych na zestawy degustacyjne to może się spodziewać jutro wiadomości.
#chilizgobim
#chili #chilihead #papryka #papryczki #ogrod #ogrodnictwo #warzywa #hobby #zainteresowania #domowyogrod #uprawa #uprawiajzwykopem #rolnictwo
źródło: comment_1666433537c7sanAwYB9v8Mzn269G9V9.jpg
Pobierz@Rumeq: Będzie na pewno, ale raczej w nocy, bo dopiero skończyłem pakowanie paczek,
Z chinense większość zbyt ostra do bezpośredniego spożycia "_