Wpis z mikrobloga

@Canova: Ja podobnie. Jakbym zrozumiał to wcześniej do bym odpuścił 100% frekwencji w szkołach… tylko tak jak inni (dziś wyluzowani) ludzie miałbym w------e i robił absolutne minimum.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 24
@jadezagranice: to samo, albo m w------e i robil to co mi się podoba i jak mi się podoba a nie sluchal tego że masz być grzeczny, nie sprawiać problemów i stac prosto w szeregu. Smutno się robi jak sobie uświadamiasz ze to wszystko miało służyć temu abyś nie sprawiał problemów a nie temu abyś miał dobry start w życiu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@jadezagranice: trochę smutne jak zaczynam sobie zdawać sprawe, po co mi to było skoro i tak każdy ma we mnie w------e... może gdybym wcześniej zdał sobie sprawę to bym teraz nie chwiał z powodu overthinkowania wszystkiego. ()
  • Odpowiedz
@Jarzyna:

Bycie miłym=/=bycie nieasertywnym. Ja całe życie jestem miły, pracuję ciężko i ta postawa pozwala mi spełniać marzenia oraz osiągać cele, o jakich mi się kiedyś nawet nie śniło. Miłym trzeba być również dla samego siebie i szanować siebie i swój czas, a co za tym idzie - miło i łagodnie komuś odmawiać, żeby nie palić niepotrzebnie mostów. Trzeba zauważyć, czy jesteś miły z własnego wyboru, czy też ze strachu.
  • Odpowiedz
@Jarzyna: Osobiście mam wrażenie, że niby wiem o tym od dawna, ale jakoś zmian w postępowaniu nie wprowadziłem. Często chce zrobić za dużo, najlepiej jak się da i najszybciej i kończy się to nadprogramowymi nerwami. A z nerwicą lękową przez takie podejście bywa cieżko. Po czym po mojej ciężkiej pracy i tak się kończy, że modyfikacja projektu "na wczoraj" czeka 2 miesiące zanim ktoś siądzie zerknąć na to.
  • Odpowiedz