Aktywne Wpisy

ocobiega 0
Jak wyszukać foto człowieka (kobiety w tym przypadku) Internecie jeżeli Google ma ograniczenia co do wyszukiwania ludzi? Poznałem jedną fajną na apce randkowej, ale kurde wyczuwam fake bo jest sztosem, do tego ma 18 lat, mieszka sama(rly?) i do tego chce zaliczki 250pln. Wiem że zaliczka to red flag, ale od 4h ciągiem z nią rozmawiam i gdyby była fake to by chyba tyle nie siedziała na telefonie aby mnie oszukać na

źródło: comment_1666155578DWOSmO8beO3IiDCHRFU1pO.jpg
PobierzProgramista na imprezie? A co to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawet najlepsi programiści Facebooka zarabiają popłuczyny patrząc na skale zarobków firmy bo to zwykle robole
Komentarz usunięty przez autora
@ElonMelon: Tak po bootcampie od razu dostajesz pracę jako programista 15k xD Wiadomo że gadamy raczej o ogarniętych ludziach, którzy jakoś się rozwijają w swojej dziedzinie. Obstawiam że koleś z doświedczeniem i papierkiem MBA dostanie więcej niż senior developer w tej samej firmie.
Na entry-level nie patrze bo tam każdy zarabia g---o,
@ElonMelon: Tylko jest zasadnia różnica, że ten po MBA będzie umiał pokierować tym biznesnem. Popatrz na CEO dużych firm. Ilu z nich Marketingowcy i Managerowie, a ilu z nich do ex-developerzy bez chociażby MBA?
Zresztą dlaczego się odnosimy do CEO? Bez hiperboli proszę. Manager zespołu programistów zarobi więcej niż którykolwiek
Po czym porównujesz
- menagera zespołu programistów
@KochanekAdmina: Faktycznie. Bill Gates, Elon Musk, Steve Jobs, Larry Page, Sergey Bryn, Tim Cook studiowali marketing i zarządzanie w lokalnej wyższej szkole marketingu i zarządzania... a nie, czekaj.
BTW: Dobre MBA kosztuje w pyte pieniędzy. Dlatego MBA robią
@Krolik: Wiadomo najlepsi programiści studiowali na Politechnice Pierdziszewskiej, a nie na MiT xD Chyba coś pisałem o nie hiperbolizowaniu?
no, albo po prostu pracujesz w polskiej firmie a nie zagranicznej. Menadżerów wysokiego szczebla-Polaków w zagranicznych firmach raczej nie ma aż tak dużo jak sugerujesz
@KochanekAdmina przecież każdy Twój komentarz to jedno wielkie hiperbolizowanie. Sam już chyba zapomniałeś o co ci chodzi xd
@KochanekAdmina: ale wiesz, że MBA to to samo co studia z administracji?
@Krolik: absolutnie to nie jest to samo bo chociażby networking jest inny (na praktycznie każde studia MBA nie wpuszczają ludzi z ulicy tylko musisz mieć gotowe CV i list motywacyjny), poziom jest inny, grupy, wykładowcy (brak dziadów co to od 60 lat siedzą na uczelni tylko masz ludzi którzy zjedli zęby w globalnych firmach) w ogóle co tu porównywać
@KochanekAdmina: O k---a nie wiem czy słyszałem kiedyś większy cope