Aktywne Wpisy

Melkovva_ +6
Od dziś oficjalnie wolna możecie słać oferty matrymonialne

Atreyu +3
Czy znacie ludzi wierzących w Teorię Płaskiej Ziemi? (ew. chemtrails, chipy w szczepionkach, naziści na księżycu)
Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke
A otóż są. Poznałem gościa, facet w średnim wieku który mocno wierzył że Ziemia jest płaska, a na Antarktydzie jest lodowy mur pilnowany przez setki tysięcy żołnierzy. Główne źródła wiedzy to TikTok i ew. YouTube (filmy z żółtymi napisami).
#pytaniedoeksperta #nauka
Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke
A otóż są. Poznałem gościa, facet w średnim wieku który mocno wierzył że Ziemia jest płaska, a na Antarktydzie jest lodowy mur pilnowany przez setki tysięcy żołnierzy. Główne źródła wiedzy to TikTok i ew. YouTube (filmy z żółtymi napisami).
#pytaniedoeksperta #nauka

źródło: comment_1665994327IWiki4EgxcUNfVURcvicnw.jpg
Pobierz@SkorpionX: z jego błędnego wyobrażenia
@JaTuNowy
Ale Wy wiecie, że to wprowadził PiS, nie Kościół? Kościół nie sprawuje w Polsce ani władzy wykonawczej, ani ustawodawczej, ani też sądowniczej poza sprawami duchowymi; a więc chociażby chciał nie ma jak wyciągnąć od kogoś konsekwencji doczesnych związanych z prowadzeniem praktyki kliniki aborcyjnej tudzież korzystania z usług takowej.
@SkorpionX:
"Zakaz aborcji powinien być powszechny, tylko w naszej rodzinie jest specjalny przypadek, dlatego wykonaliśmy"
"Nie powinno być rozwodów, ale w naszym małżeństwie jest specjalny przypadek, dlatego dostaliśmy unieważnienie
@Wolferros kościół nie lobbuje za zakazem aborcji, tylko głosi, że jest to złe, PiS jest rządem, który to wprowadził, żeby w oczach prostych ludzi być obrońcą wiary (spoiler: nie jest nim). Kościół mógł by to tylko głosić kolejne 2000 lat,
@SkorpionX: Sugeruje, by katolicy się o----------i od innych i skupili tylko na sobie. Szczególnie biskupi
źródło: comment_1666014437S09MdmLSOElorMGW0ZQuk2.jpg
Pobierzźródło: comment_1666014535IrIpzzcVv1J5sTAVvb1GVE.jpg
Pobierz@130g_ryzu ktoś Cię niestety oszukał, to nie jest postawa Katolika.
@SkorpionX: xD
@SkorpionX: Przecież Kościół Katolicki jest hierarchiczny, a biskupi są liderami Kościoła w Polsce. De facto ich zdanie jest zdaniem kościoła tutaj