Wpis z mikrobloga

tldr: obiektywnie 3/10 (fabułę pisały przygłupy), dobrze że się skończyło, niech sobie darują 2 sezon

będą same spojlery

PLUSY FINAŁU:
Celebrimbor i Sauron kombinujący jak tworzyć pierścienie i ten pierwszy tłumaczący jak będą działać
samo wytworzenie pierścieni (ale wyglądają inaczej niż w lotr, nawet to debile musieli zmienić xDD)
Sauron zdejmujący Galadriel na hita (aczkolwiek to idiotyczne, jak cały wachlarz umiejętności Galadrieli)

MINUSY FINAŁU:
serial to ,,pierścienie władzy'' i to powinien być główny wątek (potencjalnie Celebrimbor jako główny bohater 1 sezonu) a nie ta szczurza blond piz$a z zaburzeniami xD
za długi wątek brudnych i bezdusznych hobbitów
za długi wątek pi%d w kartonowych pancerzykach udawających Numenoryjczyków którzy w oryginale, żeby nie interwencja boga i zniszczenie ich wyspy, potencjalnie z czasem rozj$baliby Saurona, orków, elfy, krasnoludy i opanowali Śródziemie (tacy byli z nich kozacy)

kultyści: ej ty, jesteś Sauronem
sauron: o k%rwa, faktycznie
nori: nie jesteś Sauron
gandalf: no racja, jestem Gandalf xD

kultyści: będziemy ci służyć
gandalf: okej
*atakują hobbitów*
gandalf: odpierd$lcie się od nich
kultyści: o ty ch&ju, i cyk z fors pusza

galadriela: ale miałam kisiel jak walczyłeś u mojego boku
też galadriela: zajebiście się cieszę że przeżyłaś, chodź ze mną i cię uratuje mój ty boltzu
galadriela na początku kolejnego odcinka: ty ch&ju Halbrandzie, podejrzany Sauronie pierd%lony xDD

galadriel: kim naprawdę jesteś?
halbrand: przodkiem kowala służącego Morgothowi który swoim potomkom przekazał całą swoją wiedzę albo potomkiem bękarta króla... a nie czekaj, no Sauronem a kim? (XD)
galadriel: jaki masz cel?
Sauron: no uwolniłem się od Morgotha i chce uleczyć Śródziemie, bądź u mojego boku
galadriel: chcesz uleczyć czy zniewolić?
Sauron: uleczyć, a nie czekaj, nie jestem mistrzem kłamstw i manipulacji.... no oczywiście że zniewolić bo nie widzę różnicy hehe

galadriel: słuchajcie wszyscy, Sauron tu był w postaci Halbranda... a nie, w sumie mi się coś pomyliło, zapomnijcie że coś wspomniałam, nie powiem wam bo tak, Halbranda po prostu olejcie xD
elrond: ale jestem mądry, rozgryzłem że Halbrand to jakiś podejrzany stwór, lecę wszystkim powiem... albo nie, bo... w sumie pierścienie już wykute i mój lud uratowany ale i tak nie powiem nikomu xD

galadriel: te, kelebrimbas, dopuściłeś podejrzanego człeka do najpotężniejszych artefaktów na świecie
Celebrimbor: ok, spoko, powinienem być bardziej czujny...
*2 sezon*
Annatar: no elo, wykujemy coś k%rwa ten?
Celebrimbor: no pewnie mordo

i tak to się akcja rozgrywa w serialach pisanych przez beztalencia ¯\_(ツ)_/¯

#ringsofpower #lotr #seriale
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Celebrimbor i Sauron kombinujący jak tworzyć pierścienie i ten pierwszy tłumaczący jak będą działać

samo wytworzenie pierścieni (ale wyglądają inaczej niż w lotr, nawet to debile musieli zmienić xDD)

@nbhd: Nie mają praw do rekwizytów z trylogii jackosona xD
  • Odpowiedz
@nbhd: z numonorem to pojechales. Przecież oni stali się sojusznikami saurona i słuchali jego rad, i za jego radą właśnie jebli na valinor. jeśli kogoś by r-------i to elfy w Śródziemiu jako inny cel
  • Odpowiedz
@Atomus: no tak tylko bardziej mi o to chodziło że byli mega-kozakami i w dalszej perspektywie byliby w stanie rozj$bać wszystkich (elfy potężniejsze ale numenoryjczycy się szybciej mnożyli)

@Zuben: nie wiedziałem ale tyle hajsu w to władowali że i na takie gówienko też mogli wydać parę groszy xD
  • Odpowiedz
@nbhd: Nic mnie tak nie r-------o jak watek Galadrieli i Saurona w odcinku finalowym. Ona go tropila przez setki jak nie tysiace lat a jak go "nakryla" to wlasciwie uj tam bo razem sie milo plynelo tratwa.

"Moze bym powiedziala chlopakom? Moze Sauron cos grzebal przy tych ringach i beda popsute?"

Nie no, wyjebongo, widzimy sie w sezonie 2 za 5 lat (jak nie anuluja).
  • Odpowiedz