Wpis z mikrobloga

Ogolnie livecoding to rak. Jeszcze najczęściej każą implementować rzeczy których nigdy w pracy nie użyjesz. Do tej pory nie wiem po co jest taki etap rekrutacji :D
  • Odpowiedz
@uzytkownik_wykop_pl: jak dostajesz tysiące CV do big techu to nie ma lepszego sposobu na odsianie tych, co umieją programować od tych co nie umieją. Oczywiście nie mówię tutaj o januszsoftach w których przerzuca się Id-ki po bazach bo tam jest przerost formy nad treścią xd
  • Odpowiedz
@trojanxem: albo goście wykuli teorie. Nie bawię się w jakieś cięzkie zadania. Pętla ktora ma coś policzyć, a potem zrobić to samo, ale bez pętli xD Albo jakieś proste zapytania sql na suchej bazie. I ludzie wysiadają :/
  • Odpowiedz
@bomba4 a to luz, bo dostawałem zadania że mam zaimplementować listę dwukierunkowa aby usunąć duplikaty z notatnika i mialobyc to zrobione w sposób optymalny. Gdzie potem I tak korzystaliśmy z gotowych implementacji ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@JuzTuKiedysBylem: też miałem taką jedną rozmowę i gościu mi nie pozwalał szukać informacji w manualu (°°
Jak ja prowadziłem to nie zabraniałem ale zwracałem uwagę jak szybko znajduje te informacje w google/manual bo to jest najważniejsze czy umie szukać
  • Odpowiedz
Live coding to jest chyba jeden z najgłupszych pomsyłów ever.

@JuzTuKiedysBylem: @kobrys13: jako kandydat ja bym nie miał nic przeciwko live coding a nawet bym się cieszył

jako programista jakbym miał rekrutować to z chęcią bym też live coding robił. od razu widać pewne rzeczy
  • Odpowiedz