Aktywne Wpisy
Thror +1120
Zgodnie z obietnicą (link) przesyłam wyniki badań mojej próbki kreatyny firmy SFD (lepiej późno niż wcale).
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
nad__czlowiek +38
#programowanie #programista15k #pracait #korposwiat #pracbaza
Śmieszna jak logika programistów na udawanej działalności gospodarczej w celu oszukiwaniu na podatkach (ładnie jest to nazwane optymalizacją podatkową). Nikt się oczywiście nie czepia gości co mają kilku klientów jednocześnie, dodatkowe fuchy albo nawet mają od lat jednego klienta i wystawiają grzecznie jedną fakturę co miesiąc - ważny jest wtedy tylko i wyłącznie fakt czy to B2B różni się zdecydowanie od UoP, bo w większości przypadków posadź
Śmieszna jak logika programistów na udawanej działalności gospodarczej w celu oszukiwaniu na podatkach (ładnie jest to nazwane optymalizacją podatkową). Nikt się oczywiście nie czepia gości co mają kilku klientów jednocześnie, dodatkowe fuchy albo nawet mają od lat jednego klienta i wystawiają grzecznie jedną fakturę co miesiąc - ważny jest wtedy tylko i wyłącznie fakt czy to B2B różni się zdecydowanie od UoP, bo w większości przypadków posadź
Ja tylko zostawię postulaty zbawców świata, bez których nie byłoby bułek, wędlin etc.
https://40ton.net/postulaty-polskiej-partii-kierowcy-zawodowi-warunki-pracy-i-przepisy-drogowe/
A później jesteście gotowi na kolanach skamleć żeby tylko ciężarówki jeździły XDD
@Kriegor: Tak, jesteście filarami cywilizacji, podporą świata. Bez was świat wroci do epoki kamienia łupanego i na nowo będzie musiał wynaleźć koło.
Na drodze do swieistegp rozwoju cywilizacji stoi nam tylko ów B26, gdyby nie było zakazu wyprzedzania mielibyśmy już co najmniej trzeci poziom na skali Kardaśzowa...
@Cierniostwor: 64 letni kierowca tira z Parkinsonem i zaćmą xD xD xD
Kiedyś był to zawód z dostępem do wcześniejszej emerytury
Sygnalizacja z migającym zielonym, a najlepiej z timerem też fajne
Rampy
? Jeżeli ktoś w pewnym wieku nie może jeździć TiR-em to niech się zajmie czymś innym, a nie idzie na emeryturę. Jeżeli zdrowie nie pozwala mu na żadną pracę, np przez Parkinsona to może iść na rentę. Całej grupie społecznej mamy dać taki przywilej bo ktoś tam może mieć w tym wieku parkinsona?
Zdecydowana większość modelek może pracować do ok. 30
Niech nawet nie będzie miał zaćmy i parkinsona, ale po prostu wiek zrobi swoje i reakcje są wolniejsze, czy też jest bardziej podatny na zmęczenie.
I ktoś to musi robić, pomijając heheszki wyk0pków, jest to zawód strategicznie potrzebny. Wcześniejsza emerytura byłaby jednym z
@wezsepigulke: To niech pracuje na taxi, w dzień. Albo niech rozwozi jedzenie. Przecież to o wiele łatwiejsze niż jeżdżenie TIR-em, a nie jest jakoś bardzo od tego różne, tu i tu głównie siedzenie za kółkiem.
@bakcylionik: jechałem na tempomacie 53kmh a policjant "zmierzył" mi suszarką 74kmh.
to się zdarza nagminnie, wielu moich znajomych to miało. chociaż fakt, w dużych miastach tego nie widać.
@wezsepigulke: Jedyne co powinno zachęcać ludzi do konkretnego zawodu to wysokość pensji. Wszelkie przywileje to patologia. Zwłaszcza gwarantowane przez państwo. Jak już mieli by mieć wcześniejszą emeryturę to tylko taką opłacaną przez firmę transportową i wliczoną przez to w ceny tego typu usług.
@wezsepigulke: Np. może zostać ochroniarzem. Nie stać Nas na przyznawanie wcześniejszych emerytur.