Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@fishery Kłii kłii zbawcy hehe, bułki wedliny itd beka
A później jesteście gotowi na kolanach skamleć żeby tylko ciężarówki jeździły XDD
@Kriegor: Tak, jesteście filarami cywilizacji, podporą świata. Bez was świat wroci do epoki kamienia łupanego i na nowo będzie musiał wynaleźć koło.
Na drodze do swieistegp rozwoju cywilizacji stoi nam tylko ów B26, gdyby nie było zakazu wyprzedzania mielibyśmy już co najmniej trzeci poziom na skali Kardaśzowa...
@fishery: Kilka punktów jest wręcz świetnych. Choćby ten o zniesieniu terenów zabudowanych. Niech to działa jak na Słowacji. Leci się 90 niezabudowanym, nagle kawałek miasteczka, jedzie się 50 przez 500 metrów i później dalej można śmigać. A nie jak u nas. 2km prostej drogi w środku wsi i zabudowany bo sracz stoi 100 metrów od drogi w środku pola xd

Sygnalizacja z migającym zielonym, a najlepiej z timerem też fajne

Rampy
@Kriegor: @agiller: oczywiście że kierowcy samochodów ciężarowych są niezbędni dla funkcjonowania gospodarki i społeczeństwa. Nie mniej, są to tacy sami użytkownicy dróg jak wszyscy, a część powyższych postulatów jest odklejona od rzeczywistości. Każdy ma prawo do walki o łatwiejsze i przyjemniejsze życie, ale w ramach rozsądku. Skład o wadze ~25t i długości 18 m żeby jechał przez teren zabudowany 70, czyli w rzeczywistości 80, no brawo.
64 letni kierowca tira z Parkinsonem i zaćmą xD xD xD

? Jeżeli ktoś w pewnym wieku nie może jeździć TiR-em to niech się zajmie czymś innym, a nie idzie na emeryturę. Jeżeli zdrowie nie pozwala mu na żadną pracę, np przez Parkinsona to może iść na rentę. Całej grupie społecznej mamy dać taki przywilej bo ktoś tam może mieć w tym wieku parkinsona?
Zdecydowana większość modelek może pracować do ok. 30
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Cierniostwor: Do jakiej innej pracy ma iść człowiek co całe dorosłe życie był kierowcą. Ludzie w pewnym wieku nie mają już żadnej zdolności do adaptacji do nowych warunków.

Niech nawet nie będzie miał zaćmy i parkinsona, ale po prostu wiek zrobi swoje i reakcje są wolniejsze, czy też jest bardziej podatny na zmęczenie.

I ktoś to musi robić, pomijając heheszki wyk0pków, jest to zawód strategicznie potrzebny. Wcześniejsza emerytura byłaby jednym z
Niech nawet nie będzie miał zaćmy i parkinsona, ale po prostu wiek zrobi swoje i reakcje są wolniejsze, czy też jest bardziej podatny na zmęczenie.

@wezsepigulke: To niech pracuje na taxi, w dzień. Albo niech rozwozi jedzenie. Przecież to o wiele łatwiejsze niż jeżdżenie TIR-em, a nie jest jakoś bardzo od tego różne, tu i tu głównie siedzenie za kółkiem.

Wcześniejsza emerytura byłaby jednym z bodźców zachęcających do napływu młodych do
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@manjan: btw chodzilo mi raczej o to ze robiac swoje km (kraze ciagle od pol roku nowy sacz, lublin, olsztyn, gdynia, wroclaw-klodzko) i to co czasem chlopy tirami odpieprzaja to oni chyba 40 punktow musieli by miec zapasu. 50? Przeciez on jedzie 70 co go ograniczenie. Wyprzedzanie na podwojnej/pasach - no od juz sie rozpedzil po co ma hamowac... A ja w tym moim polo tylko sie modle byle by miedzy
@bakcylionik: licznik działa dobrze. a co do sądu... wlepili mi 4 punkty i 300zł i to 400km od miejsca zamieszkania. nie mam ochoty dymać do sądu 400km i walczyć o 300zł. a punktów miałem zero.

to się zdarza nagminnie, wielu moich znajomych to miało. chociaż fakt, w dużych miastach tego nie widać.
Wcześniejsza emerytura byłaby jednym z bodźców zachęcających do napływu młodych do tego zawodu.

@wezsepigulke: Jedyne co powinno zachęcać ludzi do konkretnego zawodu to wysokość pensji. Wszelkie przywileje to patologia. Zwłaszcza gwarantowane przez państwo. Jak już mieli by mieć wcześniejszą emeryturę to tylko taką opłacaną przez firmę transportową i wliczoną przez to w ceny tego typu usług.
Ja mam nadzieje ze chociaż 1 osoba z tu komentujących ma firmę transportowa. Niestety ale 90% kierowców to …. Wybierzcie sobie sami epitet xD. Oni w mózgu maja tylko 1 zwój więcej niż kura i dlatego nie sraja w żwir, a nie czekaj xD. Zarabiają po 6-7 tys jeżdżąc po kraju. A na pauzie za fajka oczy by wydlubali. O libacjach za granica nie muszę chyba wspominać. Dzięki tym patusom, każdy ma
@Assailant: Jakbym miał takiego darmozjadowi płacić wcześniejsza emeryturę to bym od razu zamykał biznes xD. Kierowcy nie zasługują naprawdę na żadne przywileje, bo prawdziwi kierowcy żyli 20 lat temu. Teraz jest tylko banda roszczeniowych pajacy. Naprawdę. Zatrudniam tylko osoby po 50 roku życia i mam od półtora roku spokój. Może złe trafialem, nie wiem.