Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bezbekpol: powrot np. z Warszawy do Krakowa z koncertu lub z Krakowa do Katowic jest w praktyce nienozliwy, zgadzam sie z Twoim narzekaniem, tez mi tego nie raz brakowalo. Ostatnio musialem wczesniej wracac z koncertu ulubionego zespolu i nie widzialem ostatniego, najwazniejszego kawalka bo trzeba bylo dymac na ostatni pociag
  • Odpowiedz
@westu: ogólnie mój post powstał właśnie w związku z wczorajszym meczem w Warszawie. mecz się skończył o 23 i gdybym nie jechał ze znajomym, to w domu byłbym koło...9 (po 8 w Katowicach, a jeszcze dojazd do domu), a w łóżku to może i o 10 xD przecież to jest chore.
  • Odpowiedz
@bezbekpol: W Anglii ostatni pociąg z Birmingham (drugie co do wielkości miasto) do Londynu jest tuż po 23:00 a następny dopiero o 5:30. Do tego stacja jest zamykana na noc bo jest pełno świrów, meneli i ćpunów. Także jak się spóźnisz na ostatni pociąg to nie będziesz miał nawet ławki do spania
  • Odpowiedz
@saser91: w sensie jeśli jestem ciekaw:
- jak w XXI wieku, a nie w jakimś 1800 roku
- w środku Europy, a nie w jakiejś afrykańskiej wiosce
- w 40 milionowym państwie, a nie w jakimś maleńkim Lichtensteinie

kolej ot tak sobie staje na 5h, jakby ludzie nie podróżowali nocą, to znaczy, że "szukam dziury w całym"? zajebista mentalność psa.
  • Odpowiedz
@bezbekpol weź s--------j. Wszędzie tak robią na potrzeby transportu cargo, a się prujesz bo nie możesz sobie w dowolnym momencie jeździć pociągiem. Kup sobie samochód, po to je wymyślili, żeby nie być zależnym od zbiorkomu.
  • Odpowiedz
@bezbekpol: ludzie nie podróżują nocą, bo kto w środku tygodnia o 2 rano jechałby do Krakowa/Warszawy? W jakim celu? Jedzie pociąg do Warszawy z jeleniej góry, o 23:50 jest we Wrocławiu, a o 3:30 w Katowicach, mimo dwóch wielkich miast pociąg ma obłożenie w porywach 30%? Większość pociągów które obecnie jeździ, jest nieopłacalna, a ty chcesz nowe w srodku nocy, gdzie bym jechał ja kierownik i maszynista XD
  • Odpowiedz
Większość pociągów które obecnie jeździ, jest nieopłacalna, a ty chcesz nowe w srodku nocy, gdzie bym jechał ja kierownik i maszynista XD

@Elltermare: tak, dlatego zastanawia mnie, jakim cudem, na niektórych trasach, kilkadziesiąt połączeń dziennie - w tym co najmniej z kilkanaście pustych przelotów - jest ok, ale jedno połączenie w nocy to nagle "absolutnie nieopłacalny biznes, jeździłby pusty, to przecież oczywiste".

@saser91: powiedziałem ci jasno - to
  • Odpowiedz
@bezbekpol roszczeniowy jesteś f*UJ. Ogarnij się bo budżet państwa nie jest z gumy. Jak w jednym miejscu dadzą to w drugim zabraknie. Książę się znalazł co mu będą pociągi w nocy puszczać
  • Odpowiedz
@bezbekpol: bo są pewne wymogi, ile pociągów i gdzie musi jeździć niezależnie od tego czy jadą pełne czy puste. Dokładanie 1 w nocy mimo braku takiego wymogu jest po prostu głupie. Codziennie od lat jeździ pociąg z Katowic do jeleniej góry, o 8 rano, o 14 się obraca w jeleniej i koło 20:00 jest w kato. Na calej trasie tego pociągu jedzie może z 20 osób. Nie dość, ze są
  • Odpowiedz