Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bezbekpol: Ale kto by tymi pociągami jeździł? Daje Ci przykłady innych pustych połączeń, które musza być bo tak narzuca PLK, a ty mi mówisz o stworzeniu kolejnych, z dobrej woli, które nigdy by za siebie nie zapłaciły.
  • Odpowiedz
@bezbekpol: Ja rozumiem Twoje argumenty i co chcesz przekazać, ale ich nie przekonasz, NPCty o 22 już śpią grzecznie, a podróżują gdziekolwiek raz w roku jeśli trzeba. Mi też wiele razy brakowało połączenia i jak p---a musiałem czekać.
  • Odpowiedz
@bezbekpol: co byś robił wysiadając na dworcu między 1 w nocy, a 6? Roboty nie zaczniesz w tych godzinach, hotelu nie wynajmiesz, co najwyżej bedziesz się tułał jak menel, albo nabazgrzesz coś na ścianie sąsiedniej kamienicy - to już lepiej prześpij się u siebie.

To normalne zjawisko, przynajmniej w innych krajach, choć przyznamw, ze też byłem zdziwiony gdy w barcelonie o 22 zamknęli mi dworzec i musiałem czekać do 6
  • Odpowiedz
@bezbekpol: przecież kolej nie staje. Jeżdżą pociągi towarowe i pośpieszne na długich trasach przez całą Polskę, np. o 23:12 z centralnej z 1,5h przesiadką w Częstochowie i byś był o 5:18 w Katowicach. Takie uroki podróży nocnych na całym świecie.
Jeżeli uważasz, że jest to opłacalna nisza to bierz kredyty i zostań nocnym prywatnym przewożnikiem kolejowym( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@s_theCapt: Ale to się samo nakręca, wczoraj na ten moment mój pociąg miał 40 minut opóźnienia i nie zdążyłam na przesiadkę. Musiałam jechać do miasta obok i niebieski po mnie przyjechał samochodem. Bez samochodu czekałabym na dworcu z menelami do rana.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bezbekpol: nigdy nie byłeś za granicą prawda
Tam pociągi nie jeżdżą wogle w nocy
A u nas jest ich trochę
Nocą polecam autobus np. flixbus
  • Odpowiedz
@Ilirian: i to mnie tutaj najbardziej dziwi. K---a mać, na całym kontynencie (a nawet i poza, bo ktoś wspomniał o Japonii) pociągi stają na 5h i NIKT nie docieka, dlaczego w ciągu dnia masz od zasrania bezsensownych kursów co chwile, a w nocy nic. Nie tylko w Polsce, ale w całej Europie. I widzę, że dla sporej ilości osób, to coś zupełnie normalnego, wręcz będą bronić tego do upadłego, BO
bezbekpol - @Ilirian: i to mnie tutaj najbardziej dziwi. K---a mać, na całym kontynen...

źródło: comment_16656514476DPVvKt7HUpV5ba5zchVtw.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bezbekpol: u nas na dużych dworcach poczekasz w hali gdzie indziej jest z tym gorzej
W PL możesz sobie posiedzieć nawet do 3 w nocy np. w McDonaldzie a więc coś zjeść lub podładować telefon
Co nie zmienia faktu że tych pociągów powinno być więcej
Wystarczyłoby kilka sensownych połączeń i myślę, że byłoby lepiej
I kolej się nie zwija jak tu niektórzy piszą a rozwija więc jest nadzieja na poprawę
  • Odpowiedz
@Elltermare akirat ten kurs jest lekko "zraczony", bo np mie zatrzymuje się w Opolu Głównym, tylko we wschodnim. Czemu w ogóle on jedzie przez Jelcz Laskowice, a nie głównym szlakiem?
  • Odpowiedz