@arinkao: szukam od dwóch tygodni takiej dużej cukinii żeby zrobić z niej kotlety, ale nieco inne - takie jak schabowe. Cukinię obraną ze skóry, pokrojoną w plastry, posoloną, odsączoną wrzucam w jajko, potem w bułkę i na patelnię. Miodzio to wychodzi. Oczywiście kotlety z tartej cukinii też znam i czasem robię ( ͡°͜ʖ͡°).
@missioncritical: Dziś też takie będę robiła ( ͡°͜ʖ͡°) Bardzo fajny pomysł na cukinię i zaskakująco smaczny. Nigdy nie widziałam takie wielkiej cukinii w sklepie, szukaj na jarmarkach jakiś bo takie ludziom rosną w ogrodzie.
@missioncritical: No to masz dobrze, nie ma jak rodzice na wsi tak naprawdę. Jeszcze jak w okolicy ktoś robi dobre kiełbasy, ser to można się porządnie obłowić w dobre produkty.
@arinkao: sery robi moja siostra i wędzi w wędzarni mojego taty. Tata tam wędzi ryby, szynki, kiełbasy. Poza tym robimy bimber (i produkty wtórne), wino, piwo, nalewki ( ͡°͜ʖ͡°). Mama jest od warzyw, owoców, kompotów i innych zapraw na zimę.
@arinkao: wszystkie alkohole można zrobić bez problemu w domowych warunkach i z wyjątkiem bimbru wszystko dość niskim kosztem. Do bimbru potrzebna aparatura i to trochę kosztuje, ale do piwa czy wina sprzęt nie jest drogi.
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #wegetarianizm #jedzzwykopem
Ja bym mogl zalozyc wtedy kanal o jedzeniu.
@dobrowolskii: Czosnkowo paprykowy. Dupy nie urywał.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu