Miesiąc temu zbudowałem drwala, który ma wylądować na mojej makiecie western. Dzisiaj do kompletu dochodzi tartak. Brakuje mi kilka elementów, aby skończyć drugi wóz, ale na dniach dojdą i będzie poprawiony. Więcej zdjęć w komentarzach (wliczając fotkę, jak wyglądają obydwa budynki koło siebie).
@damw: O i jest piła i kaczuszka. :D @fizzly: Mi się pomysł tych kamyków podoba, to takie całkiem przyzwoite rozwiązanie aby baseplate nie był "płaski" i nie wymagał 1000 klocków. :/
@fizzly: Mi się pomysł tych kamyków podoba, to takie całkiem przyzwoite rozwiązanie aby baseplate nie był "płaski" i nie wymagał 1000 klocków. :/
@Lukasq: no niby masz rację, ale tak zbyt powtarzalnie, za równe odstępu, mogłaby jakaś kość czy krzaczek leżeć, albo jakiś znak, no nie wiem, tak wygląda jak jakaś skóra lamparta w centki, a nie pustynia z kamykami :)
@MrFisherman: te tartaki to były w takich okolicach jak na poniższym zdjęciu. Gęstą trawą tego nazwać nie można. Raczej mieszanka piachu i resztki roślinności. Ale może faktycznie - sama pustynia też nie jest rozwiązaniem. Dorzucę olive green plate gdzieś żeby takie "kupki roślinności" zrobić + jakieś klocki imitujące trawę
Miesiąc temu zbudowałem drwala, który ma wylądować na mojej makiecie western. Dzisiaj do kompletu dochodzi tartak.
Brakuje mi kilka elementów, aby skończyć drugi wóz, ale na dniach dojdą i będzie poprawiony.
Więcej zdjęć w komentarzach (wliczając fotkę, jak wyglądają obydwa budynki koło siebie).
#lego #diy #chwalesie
źródło: comment_1664358740cKvALnsNIjrYMOWKGfll3C.jpg
Pobierzźródło: comment_1664358771wX8dbjt7zh7fJIcAGyPjft.jpg
Pobierzźródło: comment_1664358785vNqVTYHfsTHB8zF68wh2RZ.jpg
Pobierzźródło: comment_1664358797FsUzeUoUrfPuEh9ALy0cXP.jpg
Pobierzźródło: comment_1664358810koNOGB0ZBIpqXhZ3CjqAXJ.jpg
Pobierzźródło: comment_1664358825IN7TLSt2Dl3VxhY5Jlilcg.jpg
Pobierz@fizzly: Mi się pomysł tych kamyków podoba, to takie całkiem przyzwoite rozwiązanie aby baseplate nie był "płaski" i nie wymagał 1000 klocków. :/
@Lukasq: a no jest. Przecież mówiłem, że kupię te klocki w kolorze DBG :)
Kaczuszki. Zawsze muszą być. Na każdym nowym elemencie makiety przynajmniej jedną dorzucam ;)
@Lukasq: no niby masz rację, ale tak zbyt powtarzalnie, za równe odstępu, mogłaby jakaś kość czy krzaczek leżeć, albo jakiś znak, no nie wiem, tak wygląda jak jakaś skóra lamparta w centki, a nie pustynia z kamykami :)
@fizzly: o git pomysł. Poprawię!
źródło: comment_1664366580F6z8gmoHDG6AEgdYiTMQoS.jpg
Pobierzźródło: comment_1664372848QDHcWE8GcyUUMB343sJhJF.jpg
Pobierzhttps://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=32062#T=C
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=43093#T=C
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=32202#T=C
Jeszcze nie wiem który sposób zastosuje - muszę zbudować takie i takie i zobaczyć co będzie lepiej wyglądać i lepiej się trzymać
@ToksycznySocjopata: nie bardzo rozumiem o co pytasz. Będę poprawiał tylko te stojące drzewa z całymi koronami. Kłody leżące na glebie zostają :P