Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kantar to nie są europejczycy a Azjaci. Myślą inaczej od nas i tej różnicy nie przeskoczymy. Będą srać w lesie i prać w rzece, byleby Rosja była potężna. Gdyby nie kontakt z zachodem, to myślisz, że by się zastanawiali przed pójściem w kamasze? (Serio pytam) Bo jak dla mnie oni są Korea Północną z dostępem do internetu.
  • Odpowiedz
@Kantar: miałam iść spać, ale od godziny przeglądam ten subreddit. Nie miałam wcześniej styczności z rosjanami i szokuje mnie to, jak prawdziwe były opinie polaków o rosjanach. Większość komentarzy prezentuje postawę " Rosja robi co będzie chciała i zachód musi się z tym pogodzić i ustępować. Wszelkie opory Europy są aktem bezprzyczynowej agresji na RF". Dodatkowo sporo komentarzy pisze żeby to europejczycy apelowali do swoich rządów, bo oni w Rosji
  • Odpowiedz
@Kantar: niestety wielu Rosjan i część Białorusinów ma takie myślenie XD Mieszkam od lat w Holandii przy niemieckiej granicy i spotkałem tutaj sporo Rosjan i Białorusinów. Niektórzy z nich wydawali się całkiem ogarnięci.

Wielu z nich broni i broniło Putina i wszystkiego co robi Rosja, zarówno po agresji w 2014 jak i teraz.
  • Odpowiedz
@Kantar: Czytałem tam ostatnio wątek przypominający, że mamy rocznicę napaści USSR na Polskę.

https://www.reddit.com/r/AskARussian/comments/xh1v2g/today_is_the_83rd_anniversary/

Komentarze mówią wszystko. Oni nie dopuszczają do siebie myślenia, że ich kraj to zbrodnicza kupa gówna. A dodajmy, że na reddicie siedzą głównie ci wykształceni, obyci rosjanie ze znajomością języka angielskiego. Strach nawet myśleć co myśli przeciętny ruski seba, skoro nawet wykształceni ludzie łykają propagandę jak pelikany.
  • Odpowiedz
Spoiler alert: wszystkie stereotypowe negatywne wyobrażenia o Rosjanach jako narodzie i społeczeństwie są prawdziwe.

@JPRW: Z resztą z Polakami jest tak samo.
  • Odpowiedz
Rosja robi co będzie chciała i zachód musi się z tym pogodzić i ustępować

@Kluskislaskie: Normalnie jakby ktoś zacytował ambasadora Rosji w Polsce.( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na pewno wiele z tych komentarzy to farmy trolli, ale nie wszystkie.
Ważniejsze
  • Odpowiedz