Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kantar: u nas mimo zachowania rządu, mentalność poszła do przodu i całe młode pokolenie nie da sobie wmówić bylejakości w imię wyższości ;)
  • Odpowiedz
@Kantar: Dla mnie to właśnie w obronie takiego sposobu myślenia toczy się obecna wojna. Ukraińcy powoli odchodzą od tej bylejakości (nazwijmy go dla porządku ruskim mirem) - ważne wspomnieć, że emigracja przedwojenna Ukraińców przyspieszyła ten proces w identyczny sposób jak nasza po 2004 roku - i przez to zagrażają dalszej eksploatacji społeczeństwa przez rosyjski biznes państwowy, czy też prywatny (quasi-państwowy). Zamiast dopasować się do systemu postanowili dopasować system do siebie,
  • Odpowiedz
@Kantar: Wiesz co Ja myślę że to zależy od pieniędzy w duzej mierze. Sam mam auto gdzie szukam ślepego diagnosty by przeszło bo mało zarabiam i nie stać mnie na utrzymanie go w stanie igła.
Gdybym zarabiał jak Niemiec czy Austryjak to mógłbym przechodzić ichniejszy przeglądy bo by mnie na to było stać.
Także może część naszej "bylejakości" to po prostu szukanie oszczędności bo mamy takie zarobki.
  • Odpowiedz