Aktywne Wpisy
Siema wykopki. W-------m się fest bo miałem z dziewczyną obejrzeć występ naszego znajomego w magii nagości. Ustaliliśmy że będziemy oglądać ten odcinek wspólnie w Sobotę w trójkę. Gram Sobie dzisiaj w gierkę, a ona wchodzi mi do pokoju i mi oznajmia że właśnie obejrzała odcinek sama. No i mega się w-------m bo wiedziała, że chce to obejrzeć razem. Już c--j tam w to Sobotnie oglądanie, ale chciałem razem z nią Sobie pierwszy

jeszcze starym telefonem nagrywane, teraz kurcze nowy gorzej nagrywa :/
https://voca.ro/1iiRCYE9Vqj0
https://voca.ro/1iiRCYE9Vqj0

źródło: comment_1662953609j2bFMHM2LastVprdj2tw8J.jpg
PobierzJeśli jakąś mokrą kot akceptuje chociaż częściowo, to wprowadzaj stopniowo na przestrzeni kilku-kilkunastu tygodni zmieniając proporcje (zaczynaj od suchego z małą domieszką mokrej karmy i powolutku zmieniaj).
Problem z suchą jest
Najlepsze co jako tako mi jadła, to dla kociąt dolina noteci z dorszem oraz chyba inna z indykiem. Szczególnie te saszetki z doszem jako tako skubała, ale jakbym jej dawał tylko to, to by jadła połowę tego co powinna albo i nie.
Ogólnie ona jest strasznie wybredna z jedzeniem.
Co do przestawiania na mokrą,
Oczywiście ta Animonda jest i tak super opcją vs suche żarcie, ale bierz poprawkę na to, że nie ma w niej mięsa szkieletowego, lecz podroby i gorsze elementy (np. wymiona) - a co za tym idzie kot może mieć luźniejszy stolec.
źródło: comment_1663006393JFekvhl8LxSiAKcRWaUgF5.jpg
Pobierzźródło: comment_1663006423AzlkmfqHPcSR730ghKmPzv.jpg
PobierzA z żarciem niekoniecznie chodzi o wpadanie w paranoję, ale po prostu uniknięcie potencjalnych problemów zdrowotnych, które mogą skrócić kocie życie no i ich leczenie tanie nie jest (szkoda, że nie ma opcji ubezpieczeń zdrowotnych dla zwierzaków, kupiłabym).
Moja panienka wygląda obecnie tak (ma rok i prawie trzy miesiące) - witam w klubie tuxie :)
źródło: comment_16630173012oSjfkIUdqcnSVG57ecZXA.jpg
Pobierzźródło: comment_1663017519FCIR2hKux0eEOwMMOCpnIb.jpg
PobierzBTW - moja kocha z zooplusa tę myszkę: https://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki_tunele_kota/z_waleriana/194463 - jest bardzo trwała, tylko ma jedną wadę - wali jak cała butla waleriany. Ale jest nie do zdarcia i sierściuch się tym przepysznie bawi. No i cena jest całkiem ładna.
Moja ma jakieś inne też z zoo plus i ogólnie za nimi szaleje aportując jak jej rzucę. Chociaż od czasu tej swojej operacji jakoś średnio jest zainteresowana. Może jej to wdzianko przeszkadza.
Taka padlina, za którą szalała i teraz czasem też,
Dzięki za tipa z padlinką, też mojej kupię. Ta, która traci ogon, to chyba ma tak u każdego - nasza też jest już bez i musiałam już ją dwa razy zszywać, bo miała wyprute flaki. Te malutkie myszki również mam - i chyba wszystkie koty je tak
Miałem też takie grzechocące chyba z allegro i te też bardzo lubiła, ale ta moja cholera lubi topić zabawki w misce z wodą, a potem z nimi latać po domu, a wtedy wszędzie podłogi do mycia. Zabawka po takim zamoczeniu przestaje grzechotać na dobrą sprawę.
Tego kopacza, to sobie czasem