Aktywne Wpisy
tl;dr
Koleżanka z #pracbaza na początku maja zaprosiła mnie na #wesele jako osobę towarzyszącą. Na początku się nie zgodziłem, bo nie przepadam za weselami. Poniżej jeszcze kilka razy mnie prosiła i w końcu się zgodziłem, bo to taka szara myszka jest i pewnie rodzice i jakieś ciotki nie daliby jej spokoju jakby przyszła sama xD.
Zgodziłem, się ale pod dwoma warunkami. Nie będę tańczyć ani uczestniczyć w żadnych "zabawach" weselnych. Wczoraj odbyło się to wesele. Siedzimy na sali, podali jedzenie. Godzinę później zaczęła grać muzyką i po kilkudziesięciu minutach prawie wszyscy poszli tańczyć. Zostaliśmy przy stole tylko ja z tą koleżanka i dziadkowie/starsze osoby.
Koleżanka z #pracbaza na początku maja zaprosiła mnie na #wesele jako osobę towarzyszącą. Na początku się nie zgodziłem, bo nie przepadam za weselami. Poniżej jeszcze kilka razy mnie prosiła i w końcu się zgodziłem, bo to taka szara myszka jest i pewnie rodzice i jakieś ciotki nie daliby jej spokoju jakby przyszła sama xD.
Zgodziłem, się ale pod dwoma warunkami. Nie będę tańczyć ani uczestniczyć w żadnych "zabawach" weselnych. Wczoraj odbyło się to wesele. Siedzimy na sali, podali jedzenie. Godzinę później zaczęła grać muzyką i po kilkudziesięciu minutach prawie wszyscy poszli tańczyć. Zostaliśmy przy stole tylko ja z tą koleżanka i dziadkowie/starsze osoby.
No, to ta właśnie psychiatra twierdzi, że mężczyźni są sami sobie winni samobójstw.
Wyobrażacie sobie, że ktoś taki jest psychiatrą. Pełnoprawnym lekarzem po 6 latach studiów. Aktualnie rezydentka psychiatrii.
Macie myśli samobójcze, idziecie do niej na poradę, a ta mówi, że jako mężczyzna to twoja wina, bo budujesz patriarchat.
Co się ze światem dzieje
#medycyna #psychologia #psychiatria #samobojstwo #lekarz
@Kenteris: oczywiście ten komentarz opierasz na badaniach naukowych i nie wyciągnąłeś go przed chwilą z d--y
@Kenteris: bardzo naiwne myslenie
@milk_outside_a_bag_of_milk: Mnie kiedyś też coś takiego przeleciało przed oczami, że im bardziej zaangażowana feministka tym bardziej celuje w tradycyjnie męskich partnerów, ale teraz nic o tym nie potrafię znaleźć, więc lipa.