Wpis z mikrobloga

@QTINIO: Ja nie mam prawa jazdy, ale się wypowiem xD
Wika i Mortal większość życia spędzili w UK gdzie prawo jazdy robi się albo na manuala albo na automata, więc jeżeli ich rodzina/otoczenie jeździło automatami to logiczne jest że sobie zrobili prawko na automata. W Polsce gdzie manual jest powszechniejszy zdaje się prawko na manualu proste.
  • Odpowiedz
@Leekos: przeciez w Polsce tez mozesz zdawac Prawo jazdy na automacie, tylko wtedy wpisuja ci kod w prawko i mkzesz jezdzic tylko automatem po drogach. Na manuala musisz robic drugi raz jak chcesz jezdzic takim autem
  • Odpowiedz
@mikejlo12: No widzisz całe życie się człowiek uczy, ale reszta mojego komentarza wciąż aktualna jak masz dostęp do automatów bo są bardziej popularne etc to robisz automat i tyle, ja w moim środowisku może raz automata widziałem xD
  • Odpowiedz
@Getiss: Ja po zdaniu prawka wsiadłem od razu do autmatu, bo takie w rodzinie miałem auta. Po 5 latach przyszło mi jeździć manualem, poza tym, że z 3 razy zgasł (kwestia wyczucia sprzęgła) to bezproblemowo się jeździło, więc... albo ludzie to kaleki, albo nie wiem. Tego się nie zapomina ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz