Wpis z mikrobloga

@Ynfluencer: W relacjach z kobietami w ogromnej większości prawdza się jedna prawda "każda emocja nawet ta negatywna jest lepsza od braku emocji", pozatym generowane przez nie problemy, awantury itp. to tak naprawdę "shit testy" sprawdzające na ile może wejść ci na głowę
  • Odpowiedz
@Kanarynka: Zależy co rozumiesz przez syf taki. U mojej matki to wygląda tak, że możesz posprzątać całą posesję 20 ha z mikroskopem, co do drobinki kurzu, a potem spadnie listek z drzewa jak skończysz to zobaczy to i drze ryja, że zostało to zrobione na o-------l.
  • Odpowiedz
@Ynfluencer: oprócz emocji ja bym jeszcze dodał wzorce jakimi się kieruja kobiety - a te często wynikaja z seriali, książek pokroju 365dnii, zołzy... itp. i ogólnie życia innych koleżanek (zwłaszcza tych ktore mają z zewnątrz łatwe życie u boku "sponsora"). Z ich punktu widzenia przecież zawsze sie coś tam dzieje. Brak zrozumienia powoduje że spokój traktują jako pustkę, nie przynosząca żadnych wymiernych korzyści.
Poza tym kobiety może i liczą na
  • Odpowiedz
@Ynfluencer: Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego kobietom tak bardzo przeszkadza święty spokój i non stop narzekają oraz generują problemy i dramaty, pamiętając, żeby życie faceta było udręka?

Nie, kobietom nie przeszkadza święty spokój, nie generują ciągle problemów i nie narzekają.
Może warto byłoby się przyjrzeć swojemu zachowaniu, temu, co prowadzi do takich generalizacji.
  • Odpowiedz
@Ynfluencer 'przeszkadza święty spokój' może przeszkadza im że to one muszą się głównie zajmować domem, to one są 'kierownikami' domu tak organizując życie w domu żeby było sprawne, niczego nie brakowało, było czysto ect robiąc w domu de facto drugi etat po pracy zarobkowej a jaśnie pan chce mieć 'święty spokój' po etacie i go nic nie obchodzi?

Kobiety w Polsce pracują *więcej* niż mężczyźni, spędzaja dziennie przeciętnie więcej łącznie na
  • Odpowiedz
@Zgagulec: We wszystkich przypadkach, które przytoczyłem to facet robi łącznie więcej (zarówno w pracy jak i w domu).

Faceci są też obciążani zawsze najcięższymi robotami. Spróbuj poodkurzac kilka pokoi, a spróbuj wnieść meble na czwarte piętro, skuć tynk itd. Zobaczymy co jest trudniejsze.

Jak ja prasuję ciuchy, odkurzam, zamiatam to się nawet nie zmeczę, a jak robię jakąś "typowo męską" robotę jak kopanie ziemi, jeżdżenie taczkami, noszenie worków z cementem/ziemia
  • Odpowiedz
@Ynfluencer 'obciążeni najcięższymi robotami', ile razy w tygodniu skuwasz tynk, wnosisz meble na czwarte piętro a ile razy odkurzasz, gotujesz, robisz zakupu, ogarniasz dzieci do szkoły ect?

Wszelkie badania pokazują że kobiety pracują więcej, więcej wykonują bezpłatnej pracy opiekuńczej od mężczyzn. Polecam zapoznać się z tematem.

I tez bym chodziła w-------a jakby na mojej głowie było ogarnięcie życia domu a druga osoba dorosła w domu nie jest partnerem tylko trzeba jej
  • Odpowiedz
@Zgagulec: Mężczyźni wykonują swoje obowiązki bez narzekania. Kobiety robią z siebie cierpietnice. Więcej czasu poświęcanego na pracę, a jakie efekty?

To przestańcie same generować tą pracę i problemy, to wy generujecie sobie i nam dodatkowe problemy, jak się nic nie dzieje to was roznosi.

Narzekacie, że zarabiacie mniej od facetów, a jakby wam podniesiono place to narzekały byście, że faceci są nieudacznikami, bo zarabiają mniej od
  • Odpowiedz