Aktywne Wpisy

wykopowa_ona +349
Dodałam wczoraj wpis z naszej rocznicy. I dostałam masę wiadomości od ludzi, którzy są w trakcie rozwodu bądź po rozwodzie.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.

mkk141 +3
Mirki programiści 15k na rękę, jestem już zdołowany moją obecną sytuacją w logistyce i transporcie, jest martwy okres, nic się nie dzieje, wysyłam CV i kompletna cisza. Mam trochę wolnego czasu, dobrze sobie radzę z komputerami i chciałem zacząć #programowanie. 29 lvl here. Znajomi mówią, żeby zacząć od bycia testerem. Spoko, czuję, że miałbym też z tego frajdę, pytanie jednak brzmi. JAK ZACZĄĆ. Zmotywowany jestem i chętny, myślę o

Usiadłem sobie spokojnie ostatnio i przeanalizowałem zachowanie wszystkich kobiet, które spotkałem na swojej drodze w życiu, nie tylko tych, z którymi byłem związany, ale też kobiet z rodziny, znajomych, miejsc pracy, te na które trafiałem w urzędach, oficjalnych sytuacjach.
Praktycznie prawie zawsze kobiety od święta facet generował jakieś problemy, narzekania i sytuacje, w których nie ma spokoju.
Jak byłem w związkach to mnie tam zawsze było dobrze, ale jak było dobrze to zawsze kobieta była strona, która zaczynała w końcu narzekać, dopytywać, podejrzewać, żądać, zakłócać spokój dopieprzac się.
To samo w pracy, wszelkie zakłócanie spokoju, dokładanie roboty, generowanie biurokracji, utrudnianie i skrajne formalizowania wszystkiego to kobiety robiły. Skupianie się na nieistotnych bzdurach i drążenie tematu, kosztem konkretów i robienie z prostych do rozwiązania problemów takich pogmatwanych.
Mojego dziadka podobno babcia wysłała na tamten świat, goniąc go ciągle do roboty i dopieprzając się do wszystkiego, mojego ojca moja matka non stop dręczy i truje dupę, nie ma spokojnego dnia. Mojego najlepszego kumpla żona non stop tak samo goni do roboty i narzeka, że on za mało z--------a. Chociaż ona jest na macierzyńskim, on jeździ do pracy. On zarabia 10 k, ona 2,5 a obowiązkami dzielą się po połowie.
Dlaczego jak sobie spokojnie siedzisz, jest bloga cisza, święty k---a spokój, kanapa, nogi na stole to zawsze laska wybucha i sprawia, że czar pryska.
Dlaczego jak wpiszesz w internecie "mój facet tylko leży" to masz od razu pełno bulodupnych wywodów kobiet, że facet leży, pije p--o, siedzi, gra w gry itd. Tematy na forach, a w tematach kolejne wpisy i narzekania, a w odwrotna stronę jak wpiszesz "moja kobieta tylko leży" to nic nie wyskoczy?
Bo faceci nie narzekają.
#redpill #blackpill #pieklomezczyzn #mgtow #kobiety #feminizm #rozowepaski #niebieskiepaski #psychologia #przegryw #zwiazki
@Ynfluencer: To możesz zmienić kobiete, ale to nic nie zmieni.
Komentarz usunięty przez autora
Może to nieskromnie zabrzmi, ale ja też do brzydkich nie należę i większość lasek, z którymi byłem same za mną latały, zapraszały
Druga rzecz jest taka, że mężczyznom mniej potrzeba do szczęścia - żreć, r----ć, mieć trochę rzeczy na własność, święty spokój i wolność. Starczy. A kobieta chce więcej, więcej i więcej, dóbr materialnych, wycieczek, atencji, statusu (żeby jej samiec go zdobywał, a ona czuła się lepsza od koleżanek).
W takiej Japonii bywa tak, że jak mężczyzna nie bierze nadgodzin, to jest uznawany za mało ambitnego i żona truje mu dupę. Dochodzi do tego, że te przepracowane beciaki idą se po pracy na miasto, żeby nabić godziny i udawać w domu, że tyle
W dzisiejszym "wyzwolonym" świecie już nie ułożysz sobie kobiety. Jeśli będziesz ją trzymał krótko to szybko psiapsióły, Facebooki, pudelki, reklamy i internetu objaśnią jej, że to już nie średniowiecze i facet nie
Komentarz usunięty przez autora
Jak to piszą PUAsi oraz RedPillerzy kobieta jest strażniczką seksu, facet jest strażnikiem związku.
Kobiecie nie dopowiada twoja rama (zasady) to niech idzie w p---u.
A jakby zarabiał mniej to dopiero byłoby piekło.
Szczerze to ja już mam dość kobiet.
Najpierw feministki narzekają, że kobiety zarabiają mniej od facetów i żądają regulowania tego, potem, gdy firmy, koncerny zachodnie (jak ten w którym pracuje) działają w systemach feministycznych i religulują to na korzyść kobiet to kobiety wtedy narzekają, że ich faceci to mameje i niedojdy, bo zarabiają mniej od
@Ynfluencer: Po sposobie pisania widzę, że jesteś słaby. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@olaf_wolominski: Notoryczne p----------e kiepskimi genami, coś w tym jest XD
Wgle. Przyklad z dzis. Prosze niebieskiego od kilku mies o umycie szafki w ktorej stoi smietnik. W koncu poszlam do niego i mówię ze ma to zrobić w ten weekend (okropna ze mnie baba, dopitala sie, mimo ze jego jedynym obowiazkiem jest
@Kanarynka: złota kobieta. Ja bym poudawał obrażonego a w środku kisnął.
Dlatego ich unikam. Teraz poszłam na studbaza gdzie stosunek różowych do niebieskich to 1:9 i teraz jest ok. Jasno, prosto, klarownie.
Komentarz usunięty przez moderatora