Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2907
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dplus2: Chyba wszyscy sobie zdają sprawę, że ZUS jebnie i za 20-30 lat nikt emerytury nie zobaczy czy tam zobaczy w jakimś marnym % wpłacanych składek. Dlatego trzeba liczyć na siebie i swoje oszczędności a nie na robienie dzieci
  • Odpowiedz
@vertical: bo czeba brać chopie, jak dajo, a jak bijo to uciekoj, pamintoj kwii.
Szkoda, że zabiera się w podatkach dużo więcej i zadłuża się przy tym przyszłe pokolenia, ale w polityce jak wszędzie w społeczeństwie, nie myśli się więcej jak parę lat do przodu (do końca kadencji), jakoś to będzie, to się zateguje. A potem wychodzi, że o k---a, jednak nie.
A jak mi ktoś pisze, że zachód upada
  • Odpowiedz
@system_shock: Dokładnie tak. Na samo pytanie brać czy nie brać można odpowiedzieć też prosto - mogę nie brać ale nawet jak nie wezmę to i tak moje dzieci a jeszcze 4 lata takich działań to wnuki i prawnuki będą to spłacać z odsetkami. Mnie tylko dziwiło że ktoś myśli że rozdawnictwo jest z podatków, a przecież jest na kredyt, który pewnie nigdy nie zostanie spłacony bo zamiast spłacać ten, bierze
  • Odpowiedz
@piaskun87: Ja nie rozumiem akurat tego j-----a. Byłem w kilku krajach i w PL są całkiem przyzwoite podatki.
W US lepsze ale wydatki na medycynę czy szkoły to ubijają.
Miałem za free dobre studia w PL. Leczę się prywatnie z medicoverem jakimś za grosze.
Mam podatek liniowy 12% tragedii nie ma.
Nie wiem co ci single tak cierpią. Chociaż wygodniej i taniej żyć z równie dobrze zarabiającą kobietą. Bez dzieci.
  • Odpowiedz
@piaskun87: 30 letni ja, który musi na to wszystko j---ć mimo, że mam dziecko

-nie łapię się na żadne programy socjalne
-nie potrzebuję 500+, wolę ulgę podatkową (w drugim progu to około 40% skumulowanych podatków)

@Diplo o to ja. Piąteczka. Chociaż nie mam wyrzutów sumienia, że korzystam z "autorskich" kosztów uzyskania przychodu i przy rozliczeniu z żoną w drugi
  • Odpowiedz