Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2907
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ratelier: łapię się na 500+, nie łapię się na żadne inne programy, dopłaty i inne

+ oczywiście, że biorę bo chociaż ułamek podatków do mnie wraca.

@Diplo: jak masz małe dziecko to powinieneś się załapać na bon turystyczny, dopłaty do żłobka lub przedszkola. Pewnie coś się jeszcze znajdzie.
  • Odpowiedz
@korpoRator: do żłobka się łapałem ale to działało tak, że nam podnieśli opłatę o kilkaset złotych i realnie tej dopłaty mieliśmy chyba 100zł. W przedszkolu już nie ma dopłat, a bon turystyczny to już sto lat temu wydaliśmy, gdyby go nie było to nic by się w moim życiu nie zmieniło.
  • Odpowiedz
  • 2
@korpoRator: do żłobka się łapałem ale to działało tak, że nam podnieśli opłatę o kilkaset złotych i realnie tej dopłaty mieliśmy chyba 100zł. W przedszkolu już nie ma dopłat, a bon turystyczny to już sto lat temu wydaliśmy, gdyby go nie było to nic by się w moim życiu nie zmieniło.

@Diplo: to tylko tak chciałem wspomnieć, że jednak na coś się tam łapiesz ;)
  • Odpowiedz
Nie i dla tego zamiast robić głupie memy wyjechałem

@Rustyyyy: Gdzie wyjechałeś? Przecież w innych cywilizowanych krajach choćby na zachodzie Europy jest to samo. Politycy ogarnęli że tylko w ten sposób kupią głosy i utrzymają władzę. Albo żyjesz normalnie i #!$%@? na patoli (w dodatku kolorowych) albo sam zostajesz patusem i ciągniesz zasiłki. Super wybór
  • Odpowiedz
Bo inne kraje europejskie też mają potężny socjal i kasę dla dzieci - więc emigracja nie pomoże.

@git-reset-hard-head: Jaki kraj ma większy socjal na dzieci ale nie nominalnie tylko realnie w stosunku do zarobków?

Ps. Choć 500+ mnie tak nie wkurzało tak czy siak jak te wszystkie dodatkowe emerytury. Rodzic jakiś wkład do społeczeństwa wnosi wychowaniem dzieci a emeryci dostają kasę wyłącznie za głosowanie na PiS.
  • Odpowiedz
Lepiej te pieniądze wykorzystasz jeśli miałyby by zostać w budżecie.

@ratelier Stwierdzenie że coś zostaje w budżecie z permanentną dziurą jest ciekawe :) Dlaczego sugerujesz że 500+ nie jest na kredyt i z dodruku tylko z podatków skoro sam pinokio przyznał w 2016 roku, że jest na kredyt? Myślisz że od tamtego czasu się coś zmieniło?
  • Odpowiedz