Aktywne Wpisy
Wygryw_z_wyboru +403
W końcu po 5.5 msc czekania odebrałem swoją m340i. Przez cały ten czas miewałem w nocy koszmary czy oby na pewno wybrałem odpowiedni kolor. Na żywo wygląda obłędnie, jestem zadowolony ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bmw #motoryzacja #samochody #chwalesie
#bmw #motoryzacja #samochody #chwalesie
tryboluminescencja +136
Czy tylko ja mam takiego pecha do firm? #!$%@? co robię nie tak? Czy wszyscy #!$%@?ą za takie marne pieniądze jak beduini, a tylko na wykopie juniorzy dostają 15k na wejście, czy ktoś mnie tutaj robi w #!$%@? lub pisany jest mi los #!$%@? robaka?... Dali mi 10k zł brutto z moim 8-letnim doświadczeniem, ale się zgodziłem bo miałem dość poprzedniego korpo i żeby #!$%@? odstawiać jeszcze jakieś fikołki w sobotę za darmo?
To jest te #!$%@? eldorado w IT?!
#korposwiat #programowanie #korpo #praca #gorzkiezale
W normalnych firmach masz płacone za gotowość do pracy (on-call, czyli np. pełnisz dyżur przez tydzień i masz być dostępny w razie problemów w umówionym czasie + normalnie płatne nadgodziny gdy faktycznie zadzwoni telefon i coś robisz).
Jeszcze jeśli zarabiasz mało to po co się przejmujesz. Pracodawca to nie jest Twój kolega, on chce na
Poza tym to frajerzy robią za darmo jak niewolnicy. Szanuj się.
I 10k brutto mając 8 lat doświadczenia to dość słabo... chyba, że sam jesteś słaby (bez urazy, nie ma w tym nic złego, klepacze
Sa januszami bo nie chca placic.
Na managera tez jest prosty sposob
"Jak nie przeszkadza Ci praca za darmo w weekend to dobrze, naprawiaj sobie sam"
Nie ma hajsu? To nie robie. Tyle.