Aktywne Wpisy
thorgoth +530
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czy tylko ja mam takiego pecha do firm? K---a co robię nie tak? Czy wszyscy n--------ą za takie marne pieniądze jak beduini, a tylko na wykopie juniorzy dostają 15k na wejście, czy ktoś mnie tutaj robi w c---a lub pisany jest mi los j------o robaka?... Dali mi 10k zł brutto z moim 8-letnim doświadczeniem, ale się zgodziłem bo miałem dość poprzedniego korpo i żeby k---a odstawiać jeszcze jakieś fikołki w sobotę za darmo?
To jest te p--------e eldorado w IT?!
#korposwiat #programowanie #korpo #praca #gorzkiezale
@KKK1337: to chyba będę jedyny w zespole z takim podejściem, może to ja jestem jednak p----------y?
@CultedelaRaison: a potem manager bierze Cię na rozmowę i mówi, że wszyscy dają coś od siebie A TY NIE i wychodzi na to, że jesteś najgorszy
@KKK1337: a jak mają traktować skoro ludzie się godzą na pracę za darmo? ja się nie godzę i czuję się jak jakiś odrzutek czy inny zjeb, może jestem chory psychicznie i wszyscy są OK a ja jestem debilem roszczeniowym?
@CultedelaRaison: chodzę do tej pracy na totalnym luzie, wiem, że zarabiam zdecydowanie za mało ale nie potrafię zmienić swojego mizernego losu
@IJarzi: teraz java, wcześniej C# w Unity
Komentarz usunięty przez autora
@CultedelaRaison: ale to są apki wewnętrzne, które piszemy dla firmy w której pracujemy i na nich opiera się działalność firmy. Awaria apki = np. brak zamówień i brak przychodów.