Wpis z mikrobloga

tak swoją drogą to pod tymi samochodami nie jest namalowany żaden pas. To jest po prostu z dupy uliczka jednokierunkowa z "kontrapasem

@elf_pszeniczny: ale to i tak nic nie zmienia, bo nie wolno parkować po lewej stronie drogi jeśli utrudni to ruch - a tutaj utrudnia.
@Poemat: No ja nie wiem, czy aby na pewno znajduje się tam w okolicy znak pionowy inforumujący, że to ścieżka rowerowa? Nie chciałbym pochopnie napiętnować kierowców za to, że stanęli na czerwonej części pasa z narysowanym rowerem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Emble:

i myk przyjeżdża ktoś na trialu i #!$%@? im po dachach

ja mam na to inny sposób. W sakwie wożę pojemnik z owsem lub słodem pszenicznym i rozsypuję ziarenka na masce i na dachu. W szczególności pozdrawiam tu parkujących na Noakowskiego, bardzo lubię tą trasę :)
tak swoją drogą to pod tymi samochodami nie jest namalowany żaden pas. To jest po prostu z dupy uliczka jednokierunkowa z "kontrapasem" - czyli jedyne co zrobione to zdjęty zakaz ruchu pod prąd dla rowerów. Zakazu postoju tam również nie ma.

@elf_pszeniczny: a podwójna ciągła to co to jest?
robienie DDR na osiedlowych uliczkach jest bez sensu

@hphp123: niby tak ale nie do końca, tak jak ktoś już wyżej napisał to nie jest zwykla ddr tylko wydzielony pas ruchu na jezdji przeznaczony dla rowerów do jazdy pod prąd na drodze jednokierunkowej, czyli kontrapas

dlaczego niby ten kontrapas tam nie ma sesnsu? bez niego nie przejechałbyś tą drogą rowerem w tym kierunku
@Rachey: ale powiedz mi jak inaczej niż siła wytłumaczyć dzbanom że na jezdni się nie parkuje? Inaczej niż siła chyba się nie da. Bo widocznie policja ma to w dupie.

To już chyba wolałbym być stratny ale żeby takiemu idiocie do łba wbić że jezdnia to nie parking.
@darqnies: Proste - dzwonisz na policję/sm, czekasz, nagrywasz całość, jeżeli odmawiają wystawienia mandatu, to składasz skargę na leniów.
Samosądy to były modne tak w okolicach 2000 p.n.e. (później mamy już kodeks Hammurabiego).
No ewentualnie obecnie w cywilizacjach, które zatrzymały się na chatkach z gówna.
@Kic3k: Kolego, to nie jest żaden wyznaczony pas. To co widzisz na zdjęciu czyli pomalowany na czerwono asfalt nie ma żadnej wartości prawnej. To symbol, ze na tej konkretnie drodze jednokierunkowej rowerzyści mogą jechać „pod prąd” - ale nie mają żadnego wyznaczonego pasa tylko dla siebie. Wyglada to jak na zdjęciach poniżej - zakaz wjazdu z tabliczką „nie dotyczy rowerów” i kilka metrów czerwonego asfaltu z namalowanym rowerem i podwójna ciągłą
Pobierz Mithrindil - @Kic3k: Kolego, to nie jest żaden wyznaczony pas. To co widzisz na zdjęc...
źródło: comment_1661550879JguFKSGGtPT7IGiu2regFA.jpg
@Mithrindil nie znam miejsca o które chodzi, może masz z niego zdjęcia albo chociaż dość aktualne street view?
to co wstawił po, a to co ty wysłałeś to zupełnie różne rzeczy, przypatrz się, na fotce opa normalnie masz pas oddzielony podwójna ciągłą który jest cały zastawiony i niemożliwie jest ominięcie tych samochodów bez łamania przepisów