Wpis z mikrobloga

Pytanie do #programowanie i #programista15k - od ~3 miesiecy interesuje sie programowaniem (od totalnego 0). Stosunek do kursow mam taki średni, ale ogólnie tak sie stalo, ze w młodym wieku zostalem osoba niepełnosprawną i poza przewazajacymi minusami, jest pewien plus - jako osobie niepelnosprawnej przysluguje mi dofinansowanie szkolenia do 60 000 zł. Czy ktos jest w stanie wskazac takie serio pożyteczne szkolenie? Bardzo bym chcial, zeby przynajmniej czesciowo odbywalo sie stacjonarnie. W gre wchodzi tylko Warszawa. (No i Lublin, ale to mozna pewnie pominąć). Do tej pory moje zapoznanie z tematem to w 99% robienie zadań typu Code Wars - zajebiscie by bylo isc w jakims kierunku zwiazanym z logiką, data, moze ML, napewno nie chcialbym kursu robienia stron internetowych :/. #python niezmiernie mi sie podoba ze wzgledu na intuicyjna skladnie, ale upieral sie nie bede.

Ale zasadniczo wdzieczny bede nie tylko za polecenie konkretnego kursu, ale moze po prostu organizatora szkolen. O ile wogole istnieje cos rakiego jak dobry i wartosciowy kurs dla początkujących, bo jak mam zaplacic gruba kase za to, ze ktos mi krok po kroku kaze zrobic Alien Invaders a ja bede mogl "decydowac" o kolorze statku, to mimo, ze pieniadze nie moje, to podziękuję.
  • 10
@mazaken: ML to dobry kierunek moim zdaniem. Niestety konkretnego kursu Ci nie polecę, ale na Twoim miejscu szukałbym za granicą. Może jakieś fajne zachodnie uczelnie mają coś do zaoferowania.
@w00nski: ale co rozwinąć? 95% pozycji ML/DS dostępna w Polsce to jedno-dwuosobowe działy, gdzie zamiast MLE robisz MLE DS devops data cleaning budujesz pipeliney itd. Jesteś do wszystkiego i do niczego, dodatkowo kasa za to jest od średniej do marnej, mniej niż w typowym developmencie przy dużo większych wymaganiach. Nie mówię już o tym jak zmienny to jest rynek gdzie aby zostać na topie musisz #!$%@? 24/7. Powiewy świeżości na polski