Aktywne Wpisy

vlad_impaler +1
Jakiego języka obcego teraz warto się uczyć, żeby łatwo było znaleźć pracę?
#jezykiobce #naukajezykow #pytanie
#jezykiobce #naukajezykow #pytanie

vieniasn +27
wolicie pozyskiwanie prądu z wiatru czy słońca?
wiatraki są super i ładnie wyglądają w polach są cool ale ptaki zabijają i niby hałasują i kury się przestają nieść a panele słoneczne są mało cool ale samo odzyskiwanie energii od słońca jest kozackie takie okiełznanie wielkiej ognistej kulki
wiatraki są super i ładnie wyglądają w polach są cool ale ptaki zabijają i niby hałasują i kury się przestają nieść a panele słoneczne są mało cool ale samo odzyskiwanie energii od słońca jest kozackie takie okiełznanie wielkiej ognistej kulki

Gadałem ze starym i on powiedział że wszystko podłączy się na faze oraz ochronnym i wszystko będzie działało. Z tego co mi tam pisali jest to niebezpieczne. Jak mu to przetłumaczyć?
#elektryka #budownictwo #pytaniedoeksperta
Podłącz przewód pe do PE, jeden fazowy jako N a drugi jako faza i jeden awaryjnie zostaje.
@rybeczka: No i zrozumiałem że się nie podpina. Ale stary wie swoje i nie wiem jak mu to przetłumaczyć
Musiałbyś sprawdzić, zrobić zdjęcie co przychodzi do domu
Są dwie skrzynki, jedna przed domem i druga w domu (chyba o tej mówisz)
Zobacz ile żył wychodzi z tej skrzynki na dworze i ile wchodzi do skrzynki w domu i gdzie jest zrobiony rozdział pe i n
tu jest hit dopiero xD Nie wiem o co chodzi ale przy ręcznym jej rozłączeniu nic się nie dzieje, tzn. prąd dalej jest w całym domu