Aktywne Wpisy

editores +71
Podatek katastralny ZAWSZE prędzej czy później dotyczy wszystkich. Tak zrobili na Litwie.
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci

heksengerg +4
Jak zamknąć buzię ośmiolatkowi?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?

self.od
self.wpisywania
self.wszędzie
self.self.
self.dostanę
self.self-ataku
czy wy zawsze myślicie tylko o sobie? ヽ( ͠°෴ °)ノ
źródło: comment_16610394440klLTxNZVCopJKa8nwDDHm.jpg
Pobierzthis-> było w zasadzie opcjonalne, i w sumie w praktyce tego prawie nie używałem.
Tutaj bez "self" nawet funkcji nie zadeklarujesz, ani do żadnej zmiennej sie nie odwołasz, a idź Pan w ciul
Albo np. nie widziałeś obiektowego stylu pisania w natywnym C (czyli nie w C++).
void Foo(struct MyStruct k){
printf("%d\t%d\n", k.a, k.b);
}
Ostatecznie zawsze masz adresowalne dane/informacje-obiekty i dane/informacje-wykonywalne, a jeżyk programowania ma za zadanie to jakoś spójnie i przyjaźnie złączyć, aby to współgrało ze sobą :P
Wszystkie funkcje w tym pliku przyjmują strukturę tego samego typu przez wskaźnik jako pierwszy argument funkcji.
W C++ zamiast tej struktury i kilku funkcji, to byś to naklepał jako klasa lub struktura z metodami, a this po prostu jest cukrem składniowym na takie podejście z pierwszym
widzę tylko keyword "struct" w momencie deklarowania użycia struktury (w sensie tworzenie zmiennej, albo przekazywanie struktury do funkcji).
Dalej wydaje mi się to mniejszy masochizm, biorąc pod uwagę że nie dopisuję "struct" przed każdą zmienną w samym structcie :V
W c++ można napisać
1'000'000 żeby było czytelniejsze. Da sie tak w pythonie?
Czasami to jest równoznaczne i wspierane przez język, np. przez uniform function call syntax, extension methods to podobny temat.
Generalnie warto by było przy tej okazji poruszyć temat single dispatch i multiple dispatch ale nie chce mi się xD