Wpis z mikrobloga

• 643
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zamiast próbować podnosić Rysy i startować w wyścigu, o to kto wyżej, dalej, mocnej, powinniśmy się nauczyć akceptować stan rzeczy i cieszyć się z tego co mamy. Od strony psychologicznej moja akcja to działanie o akceptacji. Sam jestem niski i często doświadczam dyskryminacji na tym polu. Nie wysokość powinna być wyznacznikiem wartości. Zdejmijmy z siebie i z innych wyższe wymagania czy zbyt duże presje.

@czysta: tak mi się skojarzyło
Instynkt - > Zamiast próbować podnosić Rysy i startować w wyścigu, o to kto wyżej, da...

źródło: comment_166093559695QnJrzKyKiQbnIMA5qMP8.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Snuq: niestety tak. Tym bardziej że dokładność pomiaru kartografów jest +/1m co właśnie Rysom mogło dać to właśnie +1m. W każdym razie, na nowych mapach mają już 2500 i mi się to podoba :)
  • Odpowiedz
@czysta: dlatego trzeba unikać pasjonatów gór jak ognia. Od pasjonatów gór gorsi są tylko kolarze ze swoimi chorobami psychicznymi

Sportowcy pasjonaci to najbardziej zeswirowana grupa społeczna change my mind
  • Odpowiedz
@aerosheff: W przypadku Mount Everest nie trzeba go podwyższać bo góra, jak zresztą całe Himalaje takie góry chady, wypiętrzają się i ciągle rosną, ale że Góra może a chłop tuż przed 30 wzrosnąć raczej nie może...jak żyć?
  • Odpowiedz
@czysta: Na szczycie jest sporo kamieni z których można zbudować metrowej wysokości kopczyk. Ale czy ten kopczyk będzie właściwą skałą która podniesie nasze rysy o ten jeden metr? Czy te kilka kamieni rzeczywiście coś zmieni?
  • Odpowiedz
@czysta: Jasne. Wszystko jest na jego Fapage'u:
https://www.facebook.com/325381587798481/posts/pfbid02QKtu963ru4QsGP7FQomniXqNQgiy5Vxu2p2asqj3GsjtyyF1KC628FPqqGqtDSqHl/

Odpisał mi:

dzięki bardzo za Twoją osobistą wypowiedź! Miło mi, że ta moja akcja dotarła do Ciebie, niemiło mi, że spotykają Cię też takie sytuacje, ale to znaczy, że znamy obydwoje te tematy z doświadczenia. Nie da się ukryć, że większość osób pierwsze co widzi i to nawet nieświadomie to nasz wzrost. Wiadomo, że pod wpływem lat już sobie radzimy i jest
  • Odpowiedz