Aktywne Wpisy

Wrrronika +97
Pluję z całego serca na h----d
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
źródło: 1000060386
Pobierz
R4vPL +6
Gdzie Wy pracujecie ze możecie sobie pozwolić na siedzenie tu o tej porze xD
ja nie mogę spać i jakoś się trzeba odmóżdżyć
ja nie mogę spać i jakoś się trzeba odmóżdżyć

Rząd ma w tyłku obywateli i ich czas - zmusza nas do absurdalnego noszenia butelek do sklepów. Polak musi teraz wydzielić w domu specjalne miejsce na nie zgniecione butelki, które zajmują kilkadziesiąt razy więcej objętości niż zgniecione. Potem znosi je do automatu, który za chwilę i tak sam je zgniecie. Świetnie, klasa rządząca zrobiła z nas kurierów własnego śmiecia.
A co z produktami, które po prostu mogą śmierdzieć - mleko, soki? Wyobraźcie sobie przechowywać w mieszkaniu zamknięte butelki po napoju, który z czasem cuchnie. Obrzydliwe. W dodatku w Polsce często butelki są tak kiepskie, że po odkształceniu trudno je przywrócić do pierwotnej formy - czyli ludzie będą pchali usta w plastik z zepsutym mlekiem, dmuchali w nie pod automatem xD
Co na tym zyskujemy? G---o. Stracony czas, miejsce w mieszkaniu i nerwy. Wykopek opisał, że wrzucał butelki 18 minut, żeby odzyskać… 12 zł. A gdzie czas na transport, wysiłek, przestrzeń na składowanie? Pół biedy jak ktoś żyje w domu i ma więcej miejsca, a co z ludźmi w kawalerkach? Rząd po prostu się na was wypina. Opaśni politycy w swoich luksusowych apartamentach i tak to oleją - wszystko pójdzie do zmieszanych, a potem sprzątaczka z Ukrainy wyniesie do śmietnika.
I jeszcze ten ulubiony argument: "bo w Niemczech działa". W Niemczech działa też wiele rzeczy, które wcale nie są super. To Niemcy wpuścili miliony imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu, z czego do dziś mają gigantyczne problemy społeczne. To niemiaszki przeprowadzili holocaust ;). Nie wszystko, co robią inni, trzeba bezmyślnie małpować.
Prawda jest taka, że Polacy już wcześniej w większości poprawnie sortowali śmieci - i to był zdrowy kompromis między ekologią a rozsądkiem. Ale elitom zawsze mało. Zakazać aut spalinowych, wymyślać kolejne "genialne" prawa, żeby szary człowiek targał pieszo wór śmierdzących śmieci przez 3 km dla 12 zł. Totalny absurd.
A do wszystkich którzy mówią, że u to debilne rozwiązanie poprawi porządek na ulicach - nie wiem w jakim chlewie mieszkacie, ale w rzeczywistości Polska jest jednym z najczystszych krajów na świecie. Niedawno gościłem ludzi z USA i Europy zachodniej - byli w olbrzymim szoku, jak u nas czysto :)
#kaucja #systemkaucyjny #butelki #butelkizwrotne #butelkipet #lidl
źródło: 1000011943
Pobierz@hrmpf: nie zmusza
@hrmpf: najpierw zmusza do absurdalnego noszenia ich ze sklepu, potem do przechowywania z zawartością, potem przechowywania bez zawartości a potem do odnoszenia do sklepu.
Świat
zakazał mu ktoś?
@hrmpf: Mirek pisał, że wyrzucił jeszcze nieoznakowane butle po 10 groszy. Oznakowane będą normalnie po 50 groni. Co nie zmienia faktu, że sraam na ten system kaucyjny xD
@hrmpf: mleko nie jest objęte kaucją. Co przy okazji sprawia że teraz musisz pamiętać, które butelki idą do kosza a które są zwrotne i w swoim mikroapartamencie 25m^2 mieć miejsce na trzymanie obu xD
wam mozna dać coca-cole za 20 zł 0,5l a i tak kupicie
Przecież ten cały system u nas to zwyczajny lobbing był, konkretne firmy zarobią, za to my nie dość że zapłacimy więcej, z kaucjami na 100% będą problemy, to jeszcze ceny za wywóz śmieci nam wzrosną.
@hrmpf: P--------z tak, bo lubisz, czy masz takie głębokie przekonanie? W tym drugim wypadku zacznij się leczyć.
Po 1989 roku w Polsce, jako w jedynym kraju w tej części Europy ukatrupiono system kaucyjny. We wszystkich pozostałych krajach skupy butelek działają, tak jak działały w komunie: w Niemczech, w Czechach i w Słowacji, tylko Polaczkom wbito
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka: do pracy też nikt nie zmusza a chodzisz. Dlaczego?