Mijają włąsnie 2 miesiące odkąd jestem pełnoprawny #weganizm i w życiu nie czułem się lepiej, jedyne co suplementuję to b12 i cynk. Do tego ziołowe adaptogeny. Wyniki krwi w normie. Ktoś kto zjada zwłoki udręczonych zwierząt bo uważa, że jest to mu potrzebne do zachowania zdrowia to ignorant albo psychopata. Ktoś kto pożywia się cierpieniem sam będzie cierpiał. Amen.
@nieprawdziwymirek: Czytałem pare wpisów w tym r/exvegans i co? O czymś to świadczy? Wiadomo co typ jadł przez te pare lat że zaczął mieć problemy? A może dieta roślinna nie jest dla niego akurat? Może jadł za dużo fasolowatych i go wydymały i powinien mieć inną diete? Albo jadł same roślinne ale wysokoprzetworzone jak to w stanach? Tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi. Można by wejść na bliźniaczy r/excarnivores i
Tyle historii o ex veganach, tyle obnażonych kanałów na yt, a ludzie dalej dają się nabrać na jedzenie samych roślin xd
I jeszcze to wymawianie sobie bycia lepszym. Nie ma nic szlachetnego w poświęcaniu wlasnego zdrowia. Tak jest stworzony świat i należy to zaakceptować.
Ja, żeby by wyrazić szacunek do zwierzaka którego jem po prostu nigdy nie wyrzucam niczego co da się zjeść. Tylko w takim przypadku mógłbym czuć się źle -
@Pioter_Polanski: jeśli to nie trolling, to posłuchaj uważnie tego oraz innych treści tej osoby i przestań działać na szkodę zwierząt, dziękujemy za taki "aktywizm". Na pewno jak będziesz mówił ludziom że są psychopatami to pomyślą: "a tak, rzeczywiście, przestanę mordować zwierzęta bo random chłop na mirko powiedział że jestem psychopatą".
@Pioter_Polanski: Osoba atakowana zawsze broni się, więc wymyśla milion powodów dlaczego nie masz racji, nie muszą być racjonalne czy oparte na zweryfikowanych faktach. Są oparte na emocjach, tym silniejszych im bardziej muszą się bronić (tym mocniej im bardziej agresywny atak). A im silniejsze opozycyjne emocje, tym trudniej będzie im zmienić zdanie. Więc dzięki za niedźwiedzią przysługę. Jak jesteś kiepski w komunikacji, to może wrzucaj zdjęcia smacznego jedzenia, albo coś.
@nieprawdziwymirek: Niestety nie wszyscy maja taki rozsadek, chociaz znam takich bylych wegan. Niektorzy beda dalej w tym meczyc w imie zasad. Po prostu beda sobie tlumaczyc, ze potrzebuja wiecej suplementow do tej najzdrowszej diety xD
@Pioter_Polanski: to w sumie fajnie, bo ja ostatnio namówiłem moją partnerkę na powrót do jedzenia ryb i owoców morza (na nabiał dała się namówić już wcześniej) i wcina jak zła. następna stacja - wołowina.
jak sie jest gigaczadem to nawet weganki przestają świrować. polecam ten styl życia, sojarze (⌐͡■͜ʖ͡■)
@Pioter_Polanski: jem codziennie mięso /szynki bo kocham ich smak. I tym tylko mogę pojeść. Jarskie dania jak już jem raz na ruski rok, to zawsze czuję niedosyt. 3 udka, ziemniaczki, młoda kapustka - to jest obiad!
@Pioter_Polanski: Nie wiem ten cały wątek mi tam wygląda, że próbujesz namówić innych ludzi do weganizmu, aby zwalidować swój wybór. Jak ktoś chce jeść mięso to niech je. Nie masz co patrzeć innym ludziom na talerzyk tak samo jak oni nie mają co patrzeć na Twój.
to, ze jestem radykalny nie oznacza, że nie mam całkowitej racji.
@Pioter_Polanski: Jakikolwiek byś nie miał światopogląd, zawsze będziesz miał trochę racji.
jak serio poczyta to znaczy, że nie był ignorantem tylko brakowało mu wiedzy
Na tyle masz wiedzy o weganizmie, że wrzucasz wszystkich mięsożerców do jednego wora. Problemem tego świata jest nadmierne mięsożerstwo a nie mięsożerstwo.
Tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi. Można by wejść na bliźniaczy r/excarnivores i
I jeszcze to wymawianie sobie bycia lepszym. Nie ma nic szlachetnego w poświęcaniu wlasnego zdrowia. Tak jest stworzony świat i należy to zaakceptować.
Ja, żeby by wyrazić szacunek do zwierzaka którego jem po prostu nigdy nie wyrzucam niczego co da się zjeść. Tylko w takim przypadku mógłbym czuć się źle -
jak sie jest gigaczadem to nawet weganki przestają świrować. polecam ten styl życia, sojarze (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
I tym tylko mogę pojeść.
Jarskie dania jak już jem raz na ruski rok, to zawsze czuję niedosyt.
3 udka, ziemniaczki, młoda kapustka - to jest obiad!
@Pioter_Polanski: Jakikolwiek byś nie miał światopogląd, zawsze będziesz miał trochę racji.
Na tyle masz wiedzy o weganizmie, że wrzucasz wszystkich mięsożerców do jednego wora. Problemem tego świata jest nadmierne mięsożerstwo a nie mięsożerstwo.