Aktywne Wpisy
ChlopoRobotnik2137 +1408
Oho przyszlo polecnie z samej gory od pana Tuska
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
oficjalniemartwa +702
User @Mega_Smieszek mnie zainspirował dziś memem o babciach.
Moja babcia, to działkowy anioł i na 87lvl:
- mieszka sama od 78r
- ogarnia sobie działkę sama
- hoduje na tej działce ropuchy żeby zjadały ślimaki (mają kryty basen
Moja babcia, to działkowy anioł i na 87lvl:
- mieszka sama od 78r
- ogarnia sobie działkę sama
- hoduje na tej działce ropuchy żeby zjadały ślimaki (mają kryty basen
Moj szwagier jechał dzisiaj z domu do pracy i na wiosce z podporządkowanej wyjechała mu kobieta autem, z prawej strony wyjeżdżała i chciała jechać w lewo.
Wbił się w jej bok..:(
7 żeber połamanych, obojczyk złamany w 4 miejscach, odbite jedno płuco, leży pod tlenem.
Całe szczęście że żyje i będzie chodzić!
Ponoć jechał 40-50km/h dużo zakrętów na wiosce i progi zwalniające.
Niestety przez to że wyleciał z zakrętu i był motocyklem, kobieta jakoś nie zauważyła, wyjeżdżała powoli, albo wyjeżdżając i będąc już na jego pasie dostrzegła go i spanikowala hamując autem. Tego jeszcze nie wiemy.
W każdym razie też zapłakana i szkoda mi jej, wywieźli go na noszach, pod tlenem bo nie mógł oddychać...
29 mieliśmy jechać w tripa do #sanok z #wroclaw
Ehh jak to się wszystko zmienia.
Raz jeszcze uważajcie na siebie!
#motocykle #wypadek
@Szawagier: nawet jeśli to prawda w co wątpię po tagu #motocykle to i tak za dużo w tym miejscu. Zdrówka dla szwagra i może zajmie się czymś bezpieczniejszym.
I też bez przesady, 40-50km/h to całkiem mała prędkość, która na spokojnie czasem osiągam rowerem.
Poza tym nie wydaje mi się żeby to był jakiś turbo zakręt, jeżdżę tamtędy często i wiem jak to wygląda:)
(Tam gdzie jesteś przystanek wyjechało auto)
Za chwilę wyjdzie że to jego wina że śmiał w ogóle tamtędy jechać, powinien prowadzić ten motocykl!
Przecież napisałem że jechał 40-50km/h czyli tyle, ile ustawodawca dozwolil.
To że miał wypadek było spowodowane wyłącznie tym, że ktoś nie zachowując szczególnej ostrożności wymusił pierwszeństwo.
Czemu doszukujesz się jakichs innych powodów?
Gx
@Szawagier: Żebra się zrosną, obojczyk też co najwyżej go podrutują. Ważne że kręgosłup i głowa cała, wszystkie kończyny na miejscu. Także nie jest źle.
Ja, że jeżdżę głównie dom praca dom zacząłem już robić w głowie mapę potencjalnie niebezpiecznych miejsc, gdzie przez ostatnie 6 lat widziałem jakieś krzywe akcje po stronie samochodziarzy. O zgrozo miejsca pozostają niezmienne już tyle lat.
to właśnie powstrzymuje od jazdy na moto
we współczesnym samochodzie pewnie zupełnie nic by się nie stało
co znaczy "wyleciał z zakrętu" - w sensie wpadł na nie swój pas?
jeśli tak to możliwe, że jedna było za szybko
Jakby wyleciał na nie swój pas, to by nie było tam tego auta. Jechał swoim pasem i z prawej strony wyjechał samochód.
@Szawagier: Jazda defensywna, Mówi to Panu coś? Ja już przestałem liczyć ile już mi ktoś tak wyjechał.
Aktualizacja,
okazało się że auto wyjechało w momencie gdy motocykl był praktycznie na jego wysokości.
Auto uderzyło w przedni bok motocykla. (Uderzenie na wysokości kierowcy)
Szwagier mówił że odruchowo podciągnął nogi widząc samochód który w niego jedzie, i była to dosłownie chwila..
Równie dobrze można odpuścić sobie jazdę na motocyklu.
Ten kraj nie jest dla motocyklistów, pojedź na zachód: Niemcy, Holandia...
Polska to kraj idiotów, z resztą rządzi tu pis a ludzie wciąż go wybierają, to o czym tu rozmawiać