Wpis z mikrobloga

BBBY właśnie znalazł się na Reg Sho threshold list.

Co to oznacza?

Kontekst GME:

On 12/08/2020 GME entered the Reg-Sho threshold list. 35 days later the stock opened at $20.44 and rocketed up 90% to a high of $38.6 on 144,501,700 volume (2x shares outstanding). The stock continued to rise exponentially until Wall St made the biggest mistake in history by removing the buy button.

Polecam przeczytać całość po tym linkiem

https://www.reddit.com/r/Superstonk/comments/wm8gwf/ryans_warning_the_countdown_to_moass_has_begun/?utm_medium=android_app&utm_source=share

Jest to ciekawa analiza tego jak #gme #bbby DRS, Ryan Cohen i ethereum łączą się w całość.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gacrux: Aż sprawdziłem. 4 sierpnia wysłałem papiery do drivewealth. 9 dostałem już informacje, że poszło. W między czasie nic nie odpisywali.
  • Odpowiedz
@octave25: Sam DRS to kilka dni roboczych, ale jak robisz swój pierwszy DRS (czas transferu do CS będzie taki sam - kilka dni roboczych), jednak proces dostępu do konta zajmie kilka tygodni.
  • Odpowiedz
po zrobieniu drs czekasz na 1 list, który zawiera twój numer konta. Na podstawie tego numeru i paru innych danych zakładasz konto na CS. Następnie czekasz na drugi list z kodem aktywacyjnym.
Każdy z tych listów można przyspieszyć dzwoniąc do CS.

Przyspieszenie drugiego (wysyłka kodu na maila) jest płatna dodatkowo kilkadziesiąd $ (nie wiem dokładnie, nie korzystałem).

Podobno przyspieszenie działa jak się ma ilość akcji <10.
  • Odpowiedz
@octave25: Jeżeli jest to twój pierwszy DRS to zostanie stworzone konto na CS - i tak, twoje akcje będą już na twoim nowym koncie, ale nie bedziesz miał do nich dostępu dopóki nie aktywujesz swojego konta. W chwili pierwszego transferu twoje konto jest nieaktywne/niezweryfikowane.

CS automatycznie wyśle list pocztą na adres taki jaki masz u swojego brokera. Jak dostaniesz list będzie tam numer konta CS. Wchodzisz na stronę CS wersję
  • Odpowiedz
@octave25: By kupić na CS to musisz mieć tam konto i dostęp do niego.

Zamiast wysyłać akcje do CS via DRS możesz otworzyć tam konto przez GiveAshare. Powinien być opis tego na drsgme.org

Choć tak naprawdę czym to się różni od wysłania do CS przynajmniej jednej akcji i otwarcia konta w ten sposób? Raczej lepiej wysłać jedną akcję przez DRS, bo w GiveAshare musisz kupić akcję i jeszcze prowizję zapłacić,
  • Odpowiedz
@octave25: jeszcze jedno - przy rejestracji konta poproszą cię m. in. nazwę właściciela akcji. To wysyła twój broker i może dojść do sytuacji gdzie nie będziesz miał pojęcia co oni tam dali (jak masz 2 imiona, a to chyba standard w Polsce).

Jak się pomylisz chyba 4 razy to wyświetli się komunikat, że zablokują konto i będziesz musiał się skontaktować telefonicznie.

I tu masz 2 opcje - dzwonisz do CS
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@octave25: jeszcze od siebie dodam, że też właśnie robię DRS z revo. 08.08 wysłałem formularz do DW, 11 dostałem info że zaczęli transfer, a dzisiaj zniknęły mi akcje z konta
ogólnie całkiem szybko to idzie
  • Odpowiedz